Home / Ondernemersvereniging / nieuws

OVE lunch Bakkerij Schellens goed bezocht.


< Bekijk alle berichten

13-03-2015

Donderdagmiddag hebben 70 ondernemers in de' bakkeuken' van het ambachtelijk brood mogen kijken.

De OVE was met de lunchbijeenkomst op bezoek bij Bakkerij Schellens die als 75 jaar ambachtelijk brood en banket maken. Na ontvangst en het openingswoord van OVE voorzitter Jan van Hapert, heeft Jan Willem Smulders, directeur van Bakkerij Schellens ons alles verteld over het ontstaan, voortbestaan, productieproces en hun ambities. Duidelijk is dat de groei en ambities zitten in het uitbreiden van franchise locaties en er wordt veel verwacht van de 'in-store' bakkerijen waarvan per 1 april a.s. de eerste wordt geopend in Van der Valk Motel Eindhoven. Bake-off is een product dat steeds meer gevraagd wordt o.a. in de horeca en met een in-store winkel kan hier goed op ingespeeld worden.

Na de presentatie hebben we het ambachtelijke proces van broodbakken zelf kunnen zien. Wist u dat alle appelflappen met de hand worden gemaakt?! En dat de ovens 280 graden zijn en dat er een vriescel is van -20 graden waar de bake-off producten op voorraad liggen? Na de uitgebreide rondleiding stond er een heerlijke lunch klaar met natuurlijk het eigen Schellens brood en voor iedere bezoekers stond een goodiebag klaar met een heerlijk paasbrood voor thuis.