Home / Ondernemersvereniging / nieuws

Supercamera’s op toegangswegen Ekkersrijt worden 29-10 geplaatst.


< Bekijk alle berichten

27-10-2014

Woensdag 29 oktober 2014 plaatst het Son en Breugelse bedrijf Ampleye samen met het installatiebedrijf Enua uit Geldrop twee super-camera’s bij op alle toegangswegen van bedrijvenpark Ekkersrijt.

De camera’s leggen alle voertuigen op de foto vast die Ekkersrijt opkomen en verlaten. De opgenomen beelden worden alleen teruggekeken als er een strafbaar feit is gepleegd en de beelden van betreden/verlaten van Ekkersrijt mogelijk bijdragen aan opsporing en aanhouding van daders.

Deze uitbreiding volgt op een succesvolle proef met één super-camera die al meer dan een jaar loopt en ondersteund wordt door het SRE. Sinds mei 2013 is er een proefopstelling bij de hoofdtoegangsweg tot Ekkersrijt bij de kruising afslag snelweg naar de weg 4000-5000-10.000 weg (KPN Business centrum).

Het Son en Breugelse bedrijf Ampleye heeft de camera ontwikkeld. De camera fotografeert en registreert ieder voertuig dat op de kruising Ekkersrijt opkomt of verlaat. Deze registratie wordt opgeslagen in een computer en opgevraagd als er een incident op Ekkersrijt plaatsvindt zoals doorrijden na aanrijding, diefstal, inbraak of vernieling op het bedrijvenpark.

Resultaten
Gebleken is dat cameratoezicht effectief is om het aantal bedrijfsinbraken terug te dringen. Dankzij toezicht met een systeem van 30 camera’s is het aantal bedrijfsinbraken op Ekkersrijt gedaald van 123 in 2006 tot 10 in 2013. Hierdoor is Ekkersrijt een van de veiligste industrieparken van Nederland geworden.

Voorbeelden
In de afgelopen maanden werden daarnaast een viertal doorrijdingen na aanrijding opgelost. Drie ervan betroffen vrachtautocombinaties die met draaien en keren een aanrijding veroorzaakten en daarna doorreden zonder hun identiteit achter te laten. In deze gevallen kon met het bestaande camerasysteem van 30 camera’s de aanrijding worden gereconstrueerd. Met de proefcamera van Ampleye kon de identiteit van de veroorzaker worden vastgesteld, omdat de dader langs deze camera was gereden.

Bij een inbraak in een bedrijf aan de 5000 weg werd de eigenaar geconfronteerd met ongewenst bezoek. De achterdeur van het bedrijf werd opengebroken en stonden er ineens 4 mannen in zijn bedrijf. Deze renden het bedrijf uit omdat zij overlopen werden en verlieten met een auto Ekkersrijt, langs de proefopstelling van Ampleye. De daders zijn herkend en politie heeft de zaak in onderzoek.

Twee camera’s erbij
De bereikte resultaten met camerabewaking hebben geleid tot de uitbreiding met twee super-camera’s, waardoor alle uitvalswegen met deze camera’s worden bewaakt.
In de uitbreiding worden de ‘Son en Breugelse Supercamera’s’ bijgeplaatst bij de in- en uitgang aan de weg 2000, nabij de VW Dealer. Al het inkomende en uitgaande verkeer wordt ook daar vastgelegd met een foto-opname van het voertuig. Hetzelfde gaat gebeuren in de 'bocht van Baetsen' en wel in de bocht van de overgang 9000 – 8900 weg.

Op WOENSDAG 29 oktober a.s. tussen 9 en 10 uur is de voorzitter van de SBBE, de Son en Breugelse wethouder Robert Vissers samen met directeur Leon v.d. Laar van Ampleye aanwezig op de 2000 weg t.h.v. VW den Audi dealer Van den Udenhout bij de installatie van de super camera. (voor een eventueel fotomoment en mondelinge toelichting op dit project)

De super-camera’s worden aangesloten op het systeem van het Son en Breugelse beveiligingsbedrijf TEAM Beveiliging op Ekkersrijt. Dit bedrijf kijkt de beelden uit van de 30 camera’s op Ekkersrijt en verzorgt voor de leden van het SBBE de alarmopvolging in geval van een verdachte situatie of incident. De beelden van de super-camera’s worden slechts in geval van een incident teruggekeken.

Tekst: SBBE
Supercamera%20weg%2010.000