bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

2Return op Ekkersrijt lanceert uitvouwbare SmartBox.

dinsdag 16 januari 2018

2Return, de rent en pooling specialist van Rotom Europe, lanceert de SmartBox.

De SmartBox is een robuuste opvouwbare kunststof box die op een simpele manier door één persoon op te zetten en weer in te klappen is in minder dan 5 seconden! 2Return verhuurt en poolt de box voor zijn opdrachtgevers in heel Europa. De SmartBox is een transport- en opslagverpakking met grote voordelen voor de gebruikers zoals; geschikt voor frequent gebruik (en daarmee duurzaam) en lage retourkosten bij transport. Bovendien biedt de box een goede productbescherming.

De SmartBox is uniek; de pallet, de sleeve én deksel zijn met elkaar zijn verbonden. De box is beschikbaar in drie verschillende formaten; 80x120 cm., 100x120 cm. en 60x80 cm. De SmartBox 80x120 cm. is volledig compatibel met de bekende EPAL Gitterbox die veel wordt gebruikt bij toeleveranciers in de automotive industrie. Op dit moment zijn de eerste boxen geleverd aan klanten die disposables leveren voor producenten binnen de voedingsmiddelenindustrie. Ook wordt de box veelvuldig ingezet bij producenten van elektronische componenten en binnen de retail sector. Door de degelijke constructie en afwerking, is de SmartBox ook zeer geschikt voor intern transport en opslag. De SmartBox is herhaaldelijk inzetbaar en vervangt het gebruik van eenmalige kartonnen dozen en pallets.

“2Return is een partnership aangegaan met het Duitse KTP; Kunststoff Palettentechnik GMBH in Bous”, vertelt Toine Domensino, General Manager 2Return. “2Return heeft gekozen voor KTP omdat zij marktleider zijn in de ontwikkeling van herbruikbare verpakkingssystemen binnen Europa. Omdat 2Return de focus heeft gelegd op het totaal ontzorgen van bedrijven met veel transportbewegingen en het hergebruik van ladingdragers stimuleert, past de duurzaamheidvisie van KTP uitstekend bij onze ambities. Met 2Return stimuleren wij organisaties in het hergebruik van ladingdragers binnen Europa door begeleiding bij implementatietrajecten. Het snelste positieve effect zie je bij de inzet van ladingdragers binnen een ketensysteem. Wij begeleiden ketenpartners in het efficiency proces van 0-meeting tot implementatie binnen hun keten. De SmartBox is dus echt een artikel dat past binnen het ketentransport. De SmartBox kan door bedrijven gehuurd worden, maar ook op basis van een poolingsysteem kan er gebruik gemaakt worden van deze boxen. Alles na gelang de wensen van de ketenpartner(s).”

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.