bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Commissaris v.d.Koning Van de Donk bezoekt DH industries op Ekkersrijt in Son en Breugel.

zondag 16 oktober 2016

Son en Breugel - Vandaag was de commissaris van de Koning Wim van de Donk op uitnodiging van de gemeente Son en Breugel op bezoek in onze gemeente. Een onderdeel van dit bezoek was een rondrit per bus op industrieterrein Ekkersrijt en het bezoeken van DH industries een op Ekkersrijt gevestigd bedrijf.

Tijdens de korte busrit kreeg de commissaris uitleg van wethouder Visser over het ontstaan van Ekkersrijt en hoe het nu is ingedeeld met daarbij specifiek een aantal voorbeelden van bedrijven die door samenwerking met o.a. de gemeente en overheid een prachtig bedrijf hebben neergezet op Ekkersrijt. Veel bedrijven op Ekkersrijt zijn wereldspelers binnen hun vakgebied.
Ook de ontwikkeling van het meubelplein werd ruim besproken en wethouder Visser maakte zelf een vergelijk met de Efteling als het om het aantal bezoekers ging dat het meubelplein bezocht. Daarmee maakte hij bij de commissaris ook meteen duidelijk dat een extra ontsluiting van en naar de A50 wenselijk was.

Op Ekkersrijt zitten veel bedrijven waar zeer veel onder de hightech industrie vallen. Eén van die bedrijven werd bezocht, namelijk DH industries (DHI). Het bedrijf is een ervaren speler op het gebied van cryogene systemen. Ooit ontstaan als een Onderzoeksafdeling van Philips Maar nu volledig zelfstandig. Onder de merknamen Stirling Cryogenics en CryoZone levert DHI zowel (hybride) cryogene systemen waarmee gassen zoals stikstof en zuurstof vloeibaar worden gemaakt als ook specifieke modules zoals cryofans en cryopompen. Het hoofdkantoor van DHI is gevestigd op het Science Park Eindhoven in Son. Daarnaast heeft DHI een vestiging in India en Amerika. 

Francois Brouwers (algemeen directeur) en Ronald den Heijer (mede-eigenaar) ontvingen het gezelschap en de commissaris van de Koning op hun bedrijf. Na een korte presentatie volgde een rondleiding door het bedrijf waar Ronald den Heijer met een paar simpele voorbeelden van hoe stikstof werkt en toegepast kan worden letterlijk en figuurlijk de show stal bij de aanwezige. Bijna iedereen kent stikstof maar DH Industries weet als geen ander hoe en waar je het toe kan passen.
Veel bedrijven in de wereld zouden hun producten niet kunnen maken zonder de kennis van DHI, een bedrijf dat zijn hoofdkantoor dus gewoon in Son en Breugel heeft.

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.