bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

De Rooy pakt tijd terug in superzachte duinen.

donderdag 11 januari 2018

Eindelijk waren ze daar: duinen.

En moeilijke duinen bovendien, die zorgden voor verschuivingen in het klassement van de Africa Eco Race. De achtste etappe werd gewonnen door Mathieu Serradori, die de leiding overnam van Vladimir Vasilyev. Gerard de Rooy kwam 26 minuten na Serradori over de streep en schoof door naar de vierde plaats in de algemene rangschikking, waar hij bijna vier uur goed te maken heeft op de Fransman.
 
“Er gaan er veel tijd verliezen”, verwachtte De Rooy aan de streep van de etappe, 439 kilometer van Chami naar Amodjar, dat in de buurt van Atar ligt. De moeilijkste strook duinen was ongeveer 40 kilometer lang. “Het waren heel moeilijke duinen. Het is lang geleden dat ik zulke zware duinen heb meegemaakt. Ze waren niet groot, maar wel superzacht. Er was nauwelijks doorheen te komen. We zijn wel tien keer gestopt om de bandenspanning omlaag te brengen, zodat we weer op gang konden komen.”
 
Naar alle waarschijnlijkheid zal de etappe van morgen voor nog meer verschuivingen zorgen. In de negende rit staat 100 kilometer duinen op het menu, in de omgeving van Chinguetti.

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.