bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Halfjaarcijfers Janssen de Jong Groep: goed fundament voor de komende jaren.

maandag 1 oktober 2018

Janssen de Jong Groep heeft in het Strategisch Plan voor 2018 - 2020 voor een duidelijke strategie gekozen, die zich laat vertalen onder de nieuwe slogan 'Let’s build happiness'. 

Janssen de Jong Groep ontwikkelt, bouwt, verbouwt, renoveert en onderhoudt omgevingen waarin mensen met plezier kunnen wonen, werken, leren en winkelen. De ambitie daarbij is om daar waar mogelijk waarde te creëren, te verrassen, kansen te laten zien en te inspireren met frisse ideeën en duurzame oplossingen. Janssen de Jong bouwt aan welvaart, welzijn en geluk.

Om deze ambitie te realiseren ligt een belangrijke focus op innovatie op het gebied van duurzaamheid. Dit vertaalt zich onder andere in het aanpassen van F-label woningen naar energie neutrale woningen in 5 dagen. Ook gasloos bouwen staat in 2018 hoog op de agenda. Daarnaast zal er veel aandacht zijn voor het tijdens de Provada gelanceerde ‘Woody Building Concepts’, dit is een uniek houtbouwconcept waarmee duurzame houten bedrijfspanden gebouwd worden, geheel opgeleverd in loft stijl met een sfeervolle en natuurlijke uitstraling.

Ook blijft de aandacht gericht op het verbeteren van de bedrijfsprocessen: hierdoor wordt de doorlooptijd van projecten verder verkort, worden er minder fouten gemaakt en zijn de ondernemingen nog beter in staat hun klanten op een goede manier te bedienen.   

Halfjaarcijfers 2018
Janssen de Jong Groep is een financieel gezonde organisatie en is klaar voor de komende uitdagingen en kansen. De cijfers van de groep over het eerste halfjaar van 2018 geven aan dat het concern in 2017 een stabiele basis heeft gelegd om de positieve lijn van het afgelopen jaar voort te zetten. 

Totaalbeeld
Hans Smits, CEO: “Onze groep profiteert meer en meer van onderlinge samenwerking, haar brede kennis en expertise en de aantrekkende markten waarin de verschillende dochterondernemingen opereren. De mogelijkheden en kansen die zich voordoen worden benut. In de Caribbean blijven wij door onze lokale kennis, omvang en slagkracht een veelgevraagd(e) (neven)aannemer.

In Nederland trekt de (woning-)markt goed aan en blijven wij volop bezig met het vermarkten van duurzame en energie neutrale woningen, scholen en bedrijfshuisvesting. En ook internationaal - in Afrika, Oost-Europa en de Caribbean – blijft vraag naar de hoogwaardige oplossingen die onze bedrijven op het gebied van bedrijfshuisvesting bieden.

Onze focus blijft dan ook continu gericht op het bieden van slimme oplossingen en het effectiever en efficiënter maken van onze bedrijfsprocessen. Pieter Pijper, de nieuwe CFO van Janssen de Jong Groep, is een innovatieve financial met een zeer sterk netwerk. Zijn kennis en ervaring sluiten aan bij deze strategische doelstellingen. Wij bundelen onze krachten met één enkel doel: het maximeren van de klantwaarde.” 

Cluster Projectontwikkeling en Bouw: gezonde basis voor tweede helft 2018
Het cluster Projectontwikkeling en Bouw bestaat uit Janssen de Jong Projectontwikkeling, Janssen de Jong Bouw Zuid, Janssen de Jong Bouw Oost, Janssen de Jong Bouw Noord, OnderhoudPlus, Koninklijke Woudenberg, Meesters In en Van der Vegt smeed- en constructiebedrijf.

De bedrijven kunnen terugzien op een tamelijk positief eerste half jaar. Er zijn mooie projecten geacquireerd. Zo heeft Janssen de Jong Bouw Zuid getekend voor de bouw van 32 eengezinswoningen en 8 Levensloop bestendige woningen in Valkenswaard. Koninklijke Woudenberg verzorgt voor defensie op De Oranjekazerne te Schaarsbergen onder meer het verduurzamen en onderhoud aan de gevels van 17 monumentale gebouwen. Janssen de Jong Projectontwikkeling ontwikkelt voor de gemeente Gouda in Westergouwe 91 Nul-op-de-Meter woningen. 

Cluster Bedrijfshuisvesting: goed gevulde orderportefeuille
Het cluster Bedrijfshuisvesting van Janssen de Jong Groep wordt gevormd door Hercuton, Remco Ruimtebouw, ServicebouwPlus, Hafkon International, Ocmer en pvvT.

Het cluster ging dit jaar vliegend van start: zo tekende Hercuton een overeenkomst voor de realisatie van een distributiecentrum van maar liefst 60.000 m². De nieuwbouw is bestemd voor Fetim Group in Amsterdam. ServicebouwPlus verricht diverse onderhouds- en renovatiewerkzaamheden aan de loodsen van CWT Sitos in Amsterdam. Remco Ruimtebouw heeft opdracht gekregen voor de realisatie van een brouwhuis, utility-gebouw, een gebouw voor productielijnen en opslag en vele meters pipebridges op een bestaande brouwerij in Ethiopië. PvvT heeft getekend voor het realiseren van inbouwpakketten voor onder andere DHL en Heijl.

Cluster Caribbean: goed van start ondanks uitdagende markt
Het cluster Caribbean bestaat uit Curaçaose Wegenbouw Maatschappij, Eigen Woning Plan, Bonairiaanse Wegenbouw Maatschappij, Mijnmaatschappij Curaçao, Betonindustrie Brievengat, Albo Caribbean, Albo Aruba, Arubaanse Wegenbouw Maatschappij, Windward Roads, Saba Roads & Construction en Anguilla Road & Construction.

Over de gehele linie heeft het cluster zich ook het afgelopen half jaar goed staande weten te houden in de moeilijke (markt)omstandigheden. Saba Roads & Construction tekende voor de renovatie van de start- en landingsbaan op Saba. Curaçaose Wegenbouw Maatschappij heeft overeenstemming bereikt met SONA/HYNO Vastgoed voor de aanleg van de bovengrondse infrastructuur voor het nieuwe ziekenhuis van Curaçao. Albo Aruba tekende de opdracht voor diverse werkzaamheden aan de AMC Megastore, inclusief infra. Betonindustrie Brievengat verkreeg onlangs de opdracht voor het leveren van beton, blokken en klinkers ten behoeve van de bouw van het Churchill Plaza Project. Albo Caribbean is op schema met het afronden van de uitbreiding van Hato Airport Curaçao.  

Orderportefeuille
De orderportefeuille is eind juni 2018 met € 282 miljoen op gewenst niveau (juni 2017: € 255 miljoen). De orderportefeuille nam bij alle drie de clusters toe. Opvallende bijdragen aan het orderboek zijn de projecten Euroscoop te Amsterdam, Intersprint te Moerdijk en Tuinen van Wils te Den Haag.

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.