bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Provincie Noord-Brabant, OV-bedrijf Hermes en gemeente Eindhoven vragen uw medewerking voor beter busvervoer naar Ekkersrijt.

woensdag 25 mei 2016

Provincie Noord-Brabant, OV-bedrijf Hermes en gemeente Eindhoven werken samen om de bereikbaarheid van bedrijven en instellingen op de bedrijventerreinen Flight Forum, Park Forum, De Hurk, Ekkersrijt, TU Campus, Science Park en Breeven te verbeteren. Vooral tijdens de ochtend- en avondspits ondervindt het woon-werkverkeer vertraging. Daar heeft u als werkgever waarschijnlijk ook mee te maken.

Daarom starten Provincie Noord-Brabant, OV-bedrijf Hermes en gemeente Eindhoven binnenkort de campagne ‘We Bussen’ in Eindhoven. Met deze campagne willen zij uw medewerkers die doorgaans met de auto naar het werk komen het OV een tijdje gratis laten proberen. Wellicht is het OV voor hen een interessant alternatief voor het woon-werkverkeer.

Hierbij ontvangt u informatie over de campagne ‘We Bussen’ van het campagneteam. Mocht uw organisatie interesse hebben om mee te doen aan deze campagne, dan kunt u contact met het campagneteam opnemen via werkgevers@webussen.nl.

Campagne

Graag nodigen wij u als werkgever uit mee te doen aan de campagne ‘We Bussen’. Dat gaat heel eenvoudig en kost u vrijwel geen moeite.

1..In samenspraak met u sturen wij uw medewerkers via uw contactpersoon van uw bedrijf een e-mail waarin we hen uitnodigen voor het gratis OV-probeeraanbod.

  • De medewerkers die in aanmerking komen ontvangen via een speciale app rechtstreeks van ons de probeertickets. 
  • Zijn medewerkers tevreden over het OV, dan krijgt men na de probeerperiode een aantrekkelijk vervolgaanbod van Hermes voor het OV. 
  • Dit vervolgaanbod kan Hermes desgewenst op maat maken voor uw organisatie. Zodat het optimaal aansluit op uw mobiliteitsbeleid.
  • Wij monitoren het gebruik van de probeertickets. Medewerkers kunnen ons feedback geven en ons direct benaderen bij eventuele problemen. Wij lossen die direct op.

U kunt als werkgever de campagne ‘We Bussen’ in uw organisatie helpen promoten. Wij hebben promotiemateriaal zoals posters, flyers en kant-en-klare content voor uw intranetsite.

Veel gestelde vragen

Geldt het aanbod voor elk bustraject?

Het aanbod geldt voor alle bussen van Hermes die naar de bedrijventerreinen Flightforum, Parkforum, De Hurk, Ekkersrijt, TU Campus, Science Park en Breeven: stadsbussen en streekbussen, inclusief eventuele overstap. Het aanbod geldt uitsluitend voor de bussen van Hermes en Arriva van de openbaar vervoer concessies in Noord-Brabant. Het aanbod geldt niet voor bussen van andere busmaatschappijen en ook niet voor de trein.

Maakt het uit waar medewerkers wonen?

Het maakt in principe niet uit waar mensen woonachtig zijn. Men kan zelf de afweging maken of het OV een passend alternatief is. Is er bijvoorbeeld een bushalte in de buurt van je huis en is de OV-reistijd acceptabel? Voor automobilisten die van ver buiten Brabant komen is het aanbod mogelijk niet interessant. Want zij moeten het lokale busvervoer en de treinreis zelf betalen. In de We bussen app krijgen deelnemers op basis van hun huis-postcode een persoonlijk reisadvies; men kan dan zelf de afweging maken of OV interessant is.

Hoe lang duurt de campagne?

De gehele campagne 'We bussen' loopt tot en met december 2017. Nieuwe medewerkers van uw organisatie of medewerkers die nog twijfelen hebben daardoor de gelegenheid om (alsnog) met de actie mee te doen. Elke medewerker kan slechts 1x van het probeeraanbod van 10 gratis ritten gebruik maken en profiteren van het aantrekkelijke OV-vervolgaanbod..

Meedoen?

Wilt u als werkgever meedoen aan de campagne ‘We Bussen’? Laat het ons weten. Dan gaan we het zo spoedig mogelijk voor u regelen!

Meer informatie

Mocht u meer informatie nodig hebben of vragen hebben over de campagne dan kunt u ons mailen of bellen. Ons mailadres is werkgevers@webussen.nl.

 

Met vriendelijke groet,

Campagneteam ‘We Bussen’

Henk Buis

Projectleider OV-campagne ‘We Bussen’

Telefoon 06-22693556

Corrie de Jongh

Medewerker OV-campagne ‘We Bussen’

Telefoon 06-81527447

Over de OV-campagne ‘We Bussen’

Een gezamenlijk initiatief van Provincie Noord-Brabant en de OV-bedrijven Arriva en Hermes, in samenwerking met de gemeenten Breda, ’s-Hertogenbosch en Eindhoven.

De OV-campagne ‘We Bussen’ maakt onderdeel uit van de regionale aanpak Beter Benutten Brabant. Deze aanpak is onderdeel van het landelijke programma Beter Benutten, waarin Rijk, regio en bedrijfsleven samenwerken aan innovatieve oplossingen om de bereikbaarheid in de drukste regio’s te verbeteren. Klik hier voor meer informatie over Beter Benutten in Brabant.

 

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.