bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Rhenus Contract Logistics huurder nieuw duurzaam DC op Ekkersrijt in Son

vrijdag 29 januari 2016

OISTERWIJK, 29 januari 2016 - Dok Vast heeft de eerste fase van het nieuwe DC New Logic VI op industriepark Ekkersrijt in Son (omgeving Eindhoven) verhuurd aan Rhenus Contract Logistics.

Onlangs ondertekenden de Oisterwijkse ontwikkelaar en de logistieke dienstverlener de huurovereenkomst. In november zal het gedeelte van 35.000 m2 worden opgeleverd.  

New Logic VI is gevestigd op een terrein van 12 hectare en wordt - inclusief verdiepingsvloeren - in totaal ca. 80.000 m2 groot. Op geringe afstand is er tevens een extra mogelijkheid tot uitbreiding van het warehouse (ruim 21.000 m2) beschikbaar. 'We zijn verheugd dat we op de logistieke hotspot Ekkersrijt voor de tweede keer een Europees Distributie Centrum (EDC) aan Rhenus mogen verhuren', aldus Jos Klanderman, Managing Director van Dok Vast. De investeerder ontwikkelde in 2013 al een duurzaam DC van 57.000 m2 voor Rhenus op het oostelijke gedeelte van het industriepark, waar ook Bouwmaat en Post NL zijn gevestigd.

BREEAM Bij het ontwerp en de realisatie van New Logic VI wordt Dok Vast ondersteund door Habeon Architecten en Heembouw. Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij treedt op als bemiddelaar. Eerder realiseerden deze vier partijen de ontwikkeling en verhuur van de extreem duurzame distributiecentra voor Nokia en Tesla Motors in Tilburg. Deze panden zijn gecertificeerd met een BREEAM Outstanding (vijfsterren) rating en mogen zich de twee duurzaamste DC's van Europa noemen. Ook het nieuwe DC krijgt een BREEAM-certificaat. Er zal in het pand onder meer gebruik worden gemaakt van duurzame materialen, automatisch dimmende LED-verlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van gevels en daken alsook het toepassen van een warmtepomp. Tevens wordt het dak geschikt gemaakt voor het plaatsen van zonnepanelen in de toekomst.

Building Dashboard App Dok Vast heeft voor Rhenus een uniek Building Dashboard App ontwikkeld, waarmee het verbruik en de financiële effecten van de verschillende duurzame besparingsmaatregelen overzichtelijk in kaart worden gebracht. Via de app zijn de meterstanden van elektriciteit, gas en water per unit, afdeling of van het gehele pand te bekijken. Ook onderhoud, reparatieverzoeken en storingen kunnen op een zeer gebruiksvriendelijke manier via de iPad worden gemeld. Alle nieuwe grootschalige projecten van Dok Vast zullen voortaan standaard van een Building Dashboard worden voorzien.

Dok Vast

Dok Vast ontwikkelt en investeert in duurzaam logistiek vastgoed. Het in 2006 opgerichte Oisterwijkse bedrijf onderscheidt zich door te focussen op innovatie en duurzaamheid met als doel besparingen voor de eindgebruiker te realiseren. Dok Vast combineert deze focus met financiële slagkracht en een snelle werkwijze. Een uniek concept waarmee Dok Vast klaar is voor de toekomst.

Rhenus Groep

Met een omzet van € 4,2 miljard en 25.000 medewerkers werkzaam op meer dan 460 locaties biedt de Rhenus Groep wereldwijd haar logistieke diensten aan. De Rhenus divisies – Contract Logistics, Freight Logistics, Port Logistics en Public Transport – managen complexe supply chains en bieden een schat aan innovatieve diensten met toegevoegde waarde.

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.