bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Innovatieve I.O.T. oplossing vergroot kans op overleving hartstilstand.

vrijdag 14 juni 2019

Een belangrijk deel van de AED’s werkt niet wanneer ze worden ingezet. De bedoeling van deze AED’s is dat ze 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar moeten zijn. 

Een AED die niet werkt is misschien een verloren leven. Met de Internet of Things (I.o.T) oplossing  ‘AED-Check’ van AED-Partner wordt de overlevingskans bij hartstilstand enorm vergroot.

Volgens AED-Partner is in Nederland een groot gedeelte van de AED's niet altijd direct inzetbaar. AED’s testen zichzelf dagelijks voor een correcte werking. Door achterstallig onderhoud of door het niet consequent opvolgen van de zelftesten van de AED is een groot gedeelte van AED’s in Nederland niet klaar voor gebruik. 

AED-Check is een remote monitoring oplossing waarbij op afstand de dagelijkse werking en inzetbaarheid proactief wordt gecontroleerd. AED-Check maakt gebruik van het onlangs gelanceerde LORA netwerk van KPN. Naar verwachting zijn in 2020 zesentwintig miljard apparaten wereldwijd verbonden met het internet. Door de implementatie van AED-Check op het LORA netwerk worden mensenlevens gered.

Jan Smale, directeur van AED-Partner: “De uitrol van AED-Check zorgt ervoor dat mensenlevens niet onnodig verloren gaan. Het is een grote stap voorwaarts in het landelijke AED netwerk van de toekomst. De betrouwbaarheid van een AED wordt vergroot. Indien een AED wordt ingezet is dit inzichtelijk en kunnen we ervoor zorgen dat de AED binnen 6 uur weer operationeel is. Deze dienst past perfect in onze visie, namelijk; het hartveiliger maken van de Benelux”.

AED-Partner
AED-Partner is de handelsnaam van Vivon Nederland B.V. in Nederland en Vita Nova Supra NV in België. Beide partijen zijn al sinds 2003 een toonaangevende en merk-onafhankelijke leverancier van AED’s, elektroden, batterijen, AED kasten, reanimatiepoppen en accessoires. Gezamenlijk hebben beide organisaties meer dan 40.000 AED’s geleverd en dragen op deze manier bij aan een hartveiligere maatschappij.

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.