Home / Ondernemersvereniging / nieuws

Claranet groeit in het buitenland!


< Bekijk alle berichten

11-03-2021

Claranet neemt ID Grup over en groeit in Spanje.

Overname laat Claranet in Spanje groeien naar een organisatie met een omzet van circa 20 miljoen euro en een uitgebreid portfolio van beheerde IT-services voor cloud en cyberbeveiliging.

Claranet, een marktleider in het aanbieden van beheerde diensten in Europa op het gebied van cloud en databeveiliging, kondigt de overname aan van ID Grup. Dit is de 29e overname door de Claranet Group in de afgelopen negen jaar en versterkt de uitbreidingsstrategie van Claranet en haar eigen 20-jarige aanwezigheid in Spanje.

ID Grup, opgericht in 1991, is een toonaangevende leverancier van cloud- en beheerde IT-infrastructuurdiensten in de regio Barcelona. Met meer dan 300 technische certificeringen jarenlange ervaring als integrator, biedt ID Grup end-to-end-oplossingen op gebied van Managed Cloud diensten, Managed On-premise diensten, Workplace, Mobility, netwerk, security en IT-outsourcing.

David Cuesta, Managing Director van Claranet Spanje, is enthousiast over de overname: “Deze overname stelt ons in staat om de waarde die we onze klanten bieden, te maximaliseren, zowel in de private als in de publieke sector. Door de ervaring en het talent van onze teams te combineren en het dienstenportfolio uit te breiden, wordt Claranet een belangrijke leverancier van beheerde clouddiensten en security in Spanje."

Sergi Aguilar, de General Manager van ID Grup, voegt hieraan toe: “Door toe te treden tot Claranet krijgen klanten van beide organisaties in Spanje toegang tot een uitgebreid portfolio, met aanzienlijke ervaring in de implementatie, het beheer en de beveiliging van IT-infrastructuren; of het nu on-premise is, in een private of in een public cloud. Deze integratie brengt schaalvoordelen met zich mee en stelt ons in staat om ons innovatietempo en efficiëntie te verbeteren met behoud van de kwaliteit die onze klanten gewend zijn."

Charles Nasser, CEO en oprichter van de Claranet Group, zegt: “Claranet heeft een weloverwogen en sterke organische en niet-organische groeistrategie opgesteld. We zijn geëvolueerd naar leidende posities op gebied van cloud en security in andere landen. Voortbouwend op die ervaring hebben we de ambitie om hetzelfde te doen in Spanje, een zeer relevante IT-markt in Europa.”