bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Claranet neemt online werkplekken specialist Quinfox over.

dinsdag 23 oktober 2018

Claranet neemt Quinfox over, een specialist in online werkplekken voor accountancy, zorginstellingen en dienstverleners.

Met deze stap verstevigt Claranet haar marktpositie binnen de accountancy en zorgbranche in Nederland. De klanten van beide organisaties kunnen door deze krachtenbundeling op een bredere dienstverlening rekenen met behoud van hun vaste contactpersonen.

Quinfox was tot op heden in handen van de oprichters Huub van den Bosch en Geert Mossink en is door deze overname onderdeel geworden van de Claranet Group. Quinfox, gevestigd in ’s-Hertogenbosch, is opgericht in 1998 en bestaat uit 20 medewerkers met een sterke focus op de levering van online werkplekken voor organisaties vanaf 40 tot 1.000 werkplekken. Quinfox heeft een jarenlange expertise met grote namen in het klantenportfolio zoals Jeroen Bosch Ziekenhuis, Schipper Accountants en Belastingadviseurs, De Swinhove Groep en Veenman.

Beschikbaarheid, flexibiliteit en veiligheid
Claranet is gespecialiseerd in het verzorgen van geïntegreerde IT-oplossingen op maat voor organisaties waarbij continuïteit van processen afhankelijk is van IT. Claranet gaat voor de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen waardoor klanten zich volledig kunnen richten op hun eigen kernactiviteiten. Met de certificeringen ISO 9001 (kwaliteitsbeheersing), ISO 27001 (informatiebeveiliging), NEN 7510 (informatiebeveiliging, specifiek in de gezondheidszorg) en ISAE 3402 (outsourcing) loopt Claranet voorop in het ontzorgen van haar klanten op IT-gebied. Het biedt ze de vereiste beschikbaarheid, flexibiliteit en veiligheid om bij te dragen aan de organisatiedoelstellingen om zo een voorsprong in de markt te krijgen of uit te bouwen.

IT-partner
Claranet focust zich op de lange termijn en dat geldt ook voor de relaties met haar klanten; Claranet streeft naar een langetermijn partnership op IT-gebied. Voor Claranet is “Partner” niet zomaar een woord, maar een concept dat haar marktbenadering onderstreept. Partnership is voor Claranet gebaseerd op wederzijds vertrouwen en het vermogen om samen succesvol te zijn. Door zich in de markt en specifieke klantsituatie te verdiepen, kunnen gezamenlijk oplossingen worden ontwikkeld. De dienstverlening kan hierop worden afgestemd en er wordt een compromisloze win-winsituatie gecreëerd. Zo zorgt Claranet ervoor dat klanten kunnen doen waar ze goed in zijn en de zorg voor de IT met een gerust hart uit handen kunnen geven. Claranet begrijpt dat als geen ander.

In een reactie op de overname zegt Wiebe Nauta, Managing Director Claranet Benelux:
“De samenwerking met Quinfox geeft Claranet de mogelijkheid om haar positie in de Nederlandse markt te versterken. We hebben nu meer dan 125 medewerkers in Nederland, een omzet van zo’n € 20 miljoen en één van de breedste IT-portfolio's in het land. Quinfox heeft een uitmuntende relatie met haar klanten, veelal  jaren, soms zelfs vanaf de oprichting én is een sterk merk binnen hun branches. De komende tijd zullen we derhalve de bestaande operatie intact houden en ons voornamelijk richten op synergetische voordelen van de krachtenbundeling. Voor de klanten is dit geweldig nieuws, die zullen profiteren van ons uitgebreide dienstenaanbod.”

De medeoprichter van Quinfox, Geert Mossink, behoudt binnen de organisatie een belangrijke managementfunctie als Service Director.

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.