bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Claranet Benelux winnaar 2016 in Internet-serviceproviderbranche

woensdag 11 mei 2016

Claranet Benelux is uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Internet-serviceproviderbranche.

Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering. ‘Claranet Benelux onderscheidt zich door de enorme knowhow op het totale gebied van IT en de grote mate van klantgerichtheid die het in al haar activiteiten aan de dag legt.’ Wist u dat Claranet ook op Ekkersrijt gevestigd is?!

Claranet is totaalleverancier op IT-gebied met een jarenlange expertise op het gebied van werkplekken, netwerken, managed hosting én cloud. Met een jaaromzet van meer dan €228 miljoen en ruim 1000 medewerkers heeft Claranet vestigingen in 6 Europese landen. De organisatie staat garant voor de hoogste kwaliteit dienstverlening met een optimale bescherming en veiligheid onder één contract en één SLA, met één vast aanspreekpunt. Het bedrijf is de laatste drie jaar door Gartner gepositioneerd als Leader in het Magic Quadrant voor Cloud-Enabled Managed Hosting in Europa. Claranet Benelux heeft meer dan 20 jaar ervaring in IT en is gevestigd in Son & Breugel als onderdeel van de Europees opererende Claranet Group. In Nederland zijn meer dan 50 medewerkers werkzaam.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Claranet Benelux een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Claranet Benelux, want men is continu bezig de producten en diensten te verbeteren en optimaal te laten aansluiten op de wensen van de klant.’

Totale ontzorging
Claranet maakt, zoals het zelf aangeeft, IT begrijpelijk en beheersbaar. Hiermee realiseert het voor afnemers een verhoogde productiviteit en efficiëntere bedrijfsvoering. Gestreefd wordt naar het opbouwen van een langetermijnrelatie. Een totaalpakket aan IT-producten en -diensten maakt dit mogelijk, waardoor Claranet de klant totale ontzorging kan bieden. Het gaat daarin verder dan vrijwel alle andere aanbieders. Voor diverse onderdelen van het dienstenportfolio werkt Claranet samen met externe gerenommeerde strategische partners.

‘Claranet is een excellente organisatie die op vrijwel alle management- en bestuursaspecten grote focus legt’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Deels gesteund door de Claranet Group, maar zeker ook op eigen kracht wordt gestaag gewerkt aan een verdere klantbeleving, groei en verbetering van de dienstverlening. Input van vrijwel alle stakeholders in de keten wordt hierbij gevraagd en verkregen. Een strakke gecertificeerde bedrijfsvoering maakt processen transparant en inzichtelijk. Daarnaast weet Claranet een goede vertaalslag te maken naar klantoplossingen die effectief en efficiënt zijn. Uiteraard met de hoogste kennis en beveiliging die denkbaar is.’

‘Een organisatie met groot potentieel. Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van Claranet Benelux de terechte branchewinnaar!’, oordeelt de jury.

Meer informatie: www.claranet.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht,  en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.


2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.