bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Aantal inbraken op Ekkersrijt opnieuw gedaald

donderdag 15 januari 2015

Het aantal inbraken op Ekkersrijt in 2014 is gedaald naar 7. Het aantal inbraken en pogingen daartoe is de laatste tien jaar spectaculair gedaald van 136 bedrijfsinbraken in 2004 naar 7 in het afgelopen jaar.

Dit succes is vooral te danken aan goed functionerende preventiebeleid van de Stichting Bedrijfsbeveiliging Ekkersrijt (SBBE) waarin de ondernemers van het bedrijvenpark met gemeente en politie samenwerkt. De kracht zit in die samenwerking: een combinatie van cameratoezicht, surveillance en snelle respons van beveiligingsdiensten en de politie. Dit maakt Ekkersrijt tot één van de veiligste bedrijventerreinen van Nederland

 

Dalende lijn

In 2006 waren er 123 bedrijfsinbraken. In dat jaar plaatste de Stichting Bedrijfsbeveiliging Ekkersrijt (SBBE) 15 camera’s op de doorgaande wegen van Ekkersrijt. Dat verminderde de inbraken in 2007 al tot 83. In 2008 werd besloten om ook op diverse zijwegen nog eens 15 camera’s te plaatsen en wederom daalde de inbraakcijfer, nu tot 45 bedrijfsinbraken per jaar.

 

Snelle repons

In december 2010 besloot het bestuur van de SBBE de alarmopvolging van de camera’s over te dragen aan een bedrijf dat op Ekkersrijt zelf is gevestigd: Team Beveiliging. Dit bedrijf kan binnen zeer korte tijd na een melding van een verdachte situatie  of alarm met een beveiligingsauto met beveiliger en politiehond ter plaatse zijn. De camerabeelden kunnen rechtstreeks worden doorgezet naar de politiemeldkamer.

 

Door deze actieve en snelle alarmopvolging daalde het aantal bedrijfsinbraken nog verder. Snelheid van handelen en alarmopvolging zorgen er de laatste jaren voor dat er regelmatig daders van criminaliteit op heterdaad konden worden aangehouden. Zo werden er in 2014 tot drie keer toe daders van ladingdiefstallen tijdig gesignaleerd en gevolgd door een heterdaad arrestatie door de politie..

 

Supercamera’s

De meest recente investering is gedaan op super-camera’s op invalswegen. Deze camera’s maakt zowel overdag als in de nacht haarscherpe beelden van passerende voertuigen. De beelden van deze ‘Sonse poortwachters’  maakt de opsporing van daders veel gemakkelijker.

Contact

Voor meer informatie over SBBE kunt u bellen of mailen naar onze veiligheidscoördinator:

0624396771 of beveiliging@ekkersrijt.nl

2020 Bedrijvenpark Ekkersrijt.