bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Koninklijke Woudenberg, onderdeel van de Janssen de Jong groep, restaureert Romeinse fontein

vrijdag 13 maart 2015

Koninklijke Woudenberg  en bedrijfsonderdeel Steenhouwerij Zederik gaan samen een historische fontein in Rome restaureren.

Het wordt niet de door Feyenoord-supporters beschadigde Barcaccia-fontein, maar één van de andere monumentale fonteinen die de stad rijk is. Dat is overeengekomen met de heer Claudio Presicce, Directeur Cultuur en Milieu van Rome en Directeur van de Musei Archeologici e Polo Grande Campidoglio. Koninklijke Woudenberg, een groepsonderneming van Janssen de Jong Groep, bood eind februari aan de Barcaccia-fontein gratis te restaureren. Het bedrijf besloot een positief gebaar te maken naar de bewoners van Rome en Italië. Ze zet haar expertise in om de van oudsher vriendschappelijke banden tussen Italië en Nederland en de waarde van cultureel erfgoed te benadrukken.  

In mei reizen de heer Hans Smits, CEO van Janssen de Jong Groep, en een specialist van Koninklijke Woudenberg naar Rome voor een ontmoeting met de heer Claudio Presicce en de burgemeester van Rome de heer Ignazio Marino. In overleg met de gemeente Rome zullen ze een restauratieproject uitzoeken. Tijdens hun verblijf brengen ze ook een bezoek aan de Nederlandse ambassadeur de heer Michiel den Hond en aan vertegenwoordigers van de vereniging 'Salviamo la Barcaccia’.

Deze vereniging bestaat uit in Italië woonachtige Nederlanders die een inzamelingsactie startte voor de restauratie van de beschadigde fontein en de ten gevolge van supportersgeweld beschadigde objecten. 'Salviamo la Barcaccia' en Koninklijke Woudenberg werken samen in het restauratieproject.

Restauratoren van de stad Rome hebben inmiddels zelf de eerste herstelwerkzaamheden aan de Barcaccia-fontein uitgevoerd. Zij zullen de komende maanden de conditie van de fontein monitoren. 

Koninklijke Woudenberg (1934) groeide na de Tweede Wereldoorlog uit tot een specialistisch restauratiebouwbedrijf. Steenhouwerij Zederik is een zelfstandig onderdeel van het bedrijf. De restauratie van het Rijksmuseum in Amsterdam en het Mauritshuis in Den Haag zijn recente projecten. Ook de tombe van Maarten Tromp en de Mercuriusfontein in Leeuwarden behoren tot de track record van het bedrijf.

2020 Bedrijvenpark Ekkersrijt.