bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Remco Ruimtebouw doorbreekt 100.000 m² op het Afrikaanse continent

vrijdag 4 september 2015

Met de toevoeging van een opdracht voor vier gebouwen in Ethiopië met een totale oppervlakte van ruim 18.000 vierkante meter voor een toonaangevende multinational doorbreekt het bedrijf de mijlpaal van 100.000 m² aan bedrijfshuisvesting op het Afrikaanse continent. Remco is onderdeel van de Janssen de Jong groep.

Remco Ruimtebouw realiseerde sinds 2010 ruim twintig projecten voor multinationals en lokale topbedrijven in Nigeria, Democratische Republiek Congo, Gabon, Senegal, Rwanda en Ethiopië. Het bedrijf bouwt stalen bedrijfshallen van een hoge kwaliteit, die in korte tijd, zonder zorgen voor de opdrachtgever, worden gebouwd. Het product en de efficiënte aanpak sluiten aan bij de vraag van de snel groeiende economieën in de Afrikaanse landen. Remco Ruimtebouw zorgt daarnaast voor werkgelegenheid, omdat het lokale montagemedewerkers inhuurt, die door de Nederlandse uitvoerders ‘on the job’ worden getraind. Remco Ruimtebouw werkt volgens internationale veiligheidsnormen.

 

Jan van Vulpen, Managing Director Remco Ruimtebouw: “Door onze brede internationale oriëntatie staan we prima gesteld voor verdere groei in de komende jaren. Met grote projecten in Kameroen en Marokko op onze radar verwachten wij geen vijf jaar nodig te hebben om de barrière van 200.000 vierkante meter in Afrika te slechten”.

 

Snel en betrouwbaar

Als full-service prefab leverancier neemt Remco Ruimtebouw de totale realisatie van het bedrijfspand voor haar rekening: van voortraject en eerste schets tot en met de bouw. Het bedrijf verzorgt ook het onderhoud. Kenmerkend zijn de kwaliteit, de snellere oplevering dan marktgemiddeld en één aanspreekpunt. Remco Ruimtebouw werkt met eigen beproefde bouwmethoden die ruimte bieden voor persoonlijke wensen voor de indeling- en de afwerking.  Dat levert tijdwinst op en bespaart op kosten. 

 

Remco Ruimtebouw

Remco Ruimtebouw startte in 1972 als dealer van een Amerikaanse leverancier van bedrijfshallen en groeide uit tot een wereldspeler in industriële bedrijfshuisvesting. Het bedrijf realiseerde ruim 6.000 projecten met oppervlaktes van enkele honderden tot tienduizenden vierkante meters. Remco Ruimtebouw is actief  in Nederland  en - via eigen lokale ondernemingen en agentschappen - in Centraal - en Oost Europa, het Caribische gebied en op het Afrikaanse continent. Het bedrijf maakt deel uit van Janssen de Jong Groep. De groep ontwikkelt, bouwt, renoveert, restaureert en doet onderhoud voor bedrijven, particulieren en overheden in binnen- en buitenland. De jaaromzet over 2014 bedraagt 259 miljoen euro.

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.