bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Janssen de Jong Groep ligt op uitgestippelde koers.

woensdag 16 september 2015

De cijfers van Janssen de Jong Groep over het eerste halfjaar van 2015 geven aan dat het concern op koers ligt om de voor heel 2015 geformuleerde doelstellingen te verwezenlijken.
 

De dochterondernemingen binnen de cluster Caribbean behaalden wederom goede resultaten. Deze bedrijven voeren ook grote projecten uit en zijn onder meer in onderhandeling over een opdracht voor het realiseren van een nieuwe terminal voor Hato International Airport te Curaçao. De vooruitzichten voor de Caribische bedrijven van de bouwgroep blijven dan ook onveranderd positief.
Binnen de cluster Projectontwikkeling & Bouw hebben de gezamenlijke inspanningen in een aantrekkende woningmarkt geleid tot de verkoop van 177 woningen, een verdubbeling in vergelijking tot het eerste halfjaar van 2014, en tot de verwerving van een groot renovatieproject.
De aantrekkende woningmarkt biedt daarbij een steeds beter perspectief.
Van de dochterondernemingen binnen de cluster Bedrijfshuisvesting heeft Hercuton haar orderportefeuille in het eerste halfjaar zien toenemen en blijft Remco Ruimtebouw projecten in het buitenland verwerven en realiseren. Daarmee heeft Remco inmiddels de mijlpaal van 100.000m2 bedrijfshuisvesting op het Afrikaanse continent bereikt. Tenslotte heeft het derde bedrijf binnen de cluster Bedrijfshuisvesting, Hafkon International, een vervolgopdracht voor het dak van het vliegveld in Dar-es-Salaam (Tanzania) verkregen.
 
Hans Smits, CEO: “Onze groep profiteert van haar brede kennis en expertise en de markten van de verschillende dochterondernemingen. De mogelijkheden en kansen die zich voordoen worden benut. In de Caribbean blijven wij door onze lokale kennis, omvang en slagkracht een veelgevraagd(e) (neven)aannemer. In Nederland trekt de woningmarkt goed aan en blijven wij volop bezig met het vermarkten van  duurzame en energieneutrale woningen, scholen en bedrijfshuisvesting. En ook internationaal - in Afrika, Oost-Europa en de Caribbean – blijft vraag naar de hoogwaardige oplossingen die onze bedrijven op het gebied van bedrijfshuisvesting bieden. Daarbij is de gerealiseerde netto marge van 2 procent over de omzet nog te laag: een resultaat na belastingen van 4 à 5 procent is ons streven.
Onze focus blijft dan ook continue gericht op het bieden van slimme oplossingen en het steeds effectiever en efficiënter maken van onze bedrijfsprocessen, met het maximeren van de klantwaarde als doel. De verwachting is dat Janssen de Jong Groep over heel 2015 bij een omzet van € 300 miljoen een positief netto resultaat van € 6 miljoen zal realiseren”.

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.