bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Ontmoeting centraal tijdens Regio Business Dagen

maandag 21 september 2015

Hét event voor ondernemers brengt het persoonlijke aspect weer terug in het ‘zaken doen’.

Online heeft een belangrijke plaats ingenomen in het ondernemen anno nu. Internet opent deuren die anders wellicht gesloten zouden blijven. Maar er zit ook een keerzijde aan online en zaken doen via sociale media, zoals LinkedIn. We missen steeds vaker het persoonlijke aspect: Hoe reageert iemand nu echt op een zakelijk voorstel?

De Regio Business Dagen speelt in op ‘ondernemen 2.0’. In het nieuwe ondernemen speelt online een grote rol, maar hoe breng je het persoonlijke aspect weer terug in het ‘zaken doen’? Tijdens de Regio Business Dagen staat ontmoeting dan ook centraal. Op 30 september en 1 oktober a.s. vindt hét event voor ondernemers plaats in het Beursgebouw Eindhoven. Heel zakelijk Zuidoost Brabant ontmoet elkaar om te netwerken en geïnspireerd te raken over het ondernemerschap en kansen in de markt.

Inhoudelijke sessies

Hoe kijken ondernemers uit Zuidoost Brabant aan tegen ‘ondernemen 2.0’? U komt er achter tijdens het inhoudelijke programma. Op het beursterras zal Hans Matheeuwsen, editor in chief van het ED en FRITS diverse ondernemers en experts aan de tand voelen. Hoe kijkt vastgoedondernemer Toon de Koning aan tegen het ondernemen in een veranderende markt? Of hoe ging oud-voetballer Willy van de Kerkhof om met de switch van de sportwereld naar de zakenwereld? Welke lessen heeft hij geleerd? En hoe kijkt de nieuwe generatie, zoals Marlieke Dekker-Putmans die onlangs het bedrijf van haar vader overnam, tegen het ondernemerschap aan?

Maar er komen ook vele experts aan het woord tijdens het inhoudelijke programma. In de lezingenzaal vinden diverse bijdragen plaats waarbij u te weten komt hoe u meer uit uw huidige business kunt halen. Denk hierbij aan bijdragen om meer uit de verkoop te halen of meer uit uw personeel of meer uit uw bedrijfspanden. Bekijk het volledige programma op de website.

Topsprekers

De Regio Business Dagen is zeer trots op het feit dat diverse topsprekers hun medewerking hebben toegezegd. Op 30 september zal Rob van Gijzel, Burgemeester van de Gemeente Eindhoven zijn opwachting maken op het plein van GLOW MEETS REGIO BUSINESS. En tijdens zijn bijdrage zal Rob van Gijzel stil staan bij GLOW als grootschalig evenement in combinatie met regionale business. Waar liggen kansen?

Daarnaast zal Emile Ratelband speciaal voor de bezoekers van de Regio Business Dagen de sessie ‘Inspireer jezelf’ verzorgen. En op het Dommel 18-plein zal op 1 oktober Willem Poterman ofwel De Verbeterman optreden. Laat u door hem inspireren hoe u toekomstbestendig kunt ondernemen. Of wat dacht u van de Klantenluisteraar? Frans Reichardt helpt bedrijven te luisteren naar hun klanten. En onlangs schreef hij o.a. het boek ‘Business Bloopers’: wat kunnen we leren van marketingmissers en fouten? En na zijn bijdrage zal Frans 3 gesigneerde exemplaren van het boek verloten onder de aanwezigen!

Activiteiten op de beursvloer

Tijdens deze editie van de Regio Business Dagen zal de beursvloer bol staan van activiteiten. Alle activiteiten staan in het teken van ontmoeting en het bevorderen netwerken. Gedurende beide dagen vinden er diverse speeddate-sessies plaats waarbij u in korte tijd veel nieuwe contacten kunt opdoen. Maar er is bijvoorbeeld ook een tentoonstelling omtrent internationaal ondernemen: de ‘Orange Elevator Pitch’, waarbij 42 Nederlandse ondernemers hun verhaal vertellen in woord en beeld over het opzetten van een bedrijf in het buitenland, zoals Spanje. En vergeet ook zeker niet om een bezoek te brengen aan de vele netwerkborrels die gezamenlijk georganiseerd worden, zoals bijvoorbeeld de netwerkborrel op het plein GLOW MEETS REGIO BUSINESS op woensdag 30 september.

Internationaal ondernemen

Tegelijk met de Regio Business Dagen vindt het internationale event Nation Branding & Investment Expo plaats. De NBI Expo heeft tot doel om kansen te creëren tussen nationale en internationale partijen. Om dit mogelijk te maken worden er 1-op-1 ontmoetingen georganiseerd voor beslissers binnen publieke en private organisaties uit meer dan 60 landen. Bezoekers van de Regio Business Dagen kunnen ook deelnemen aan dit speciale matching-programma. Meer informatie en registratie via www.nbiexpo.com .

App

Een bezoek aan de Regio Business Dagen moet leuk zijn, gemakkelijk zijn en natuurlijk veel opleveren. En speciaal voor de bezoekers heeft exposant Onestein B.V. een app ontwikkeld waar bezoekers het programma en de plattegrond kunnen terugvinden. Tevens kunnen de sprekers van het inhoudelijke programma beoordeeld worden door op de ‘Like’ of ‘Dislike’ button te klikken. De app is o.a. terug te vinden in de app store. U kunt zoeken op Onestein.

Meer informatie en registratie

Een goede voorbereiding is het halve werk! Een bezoek aan de Regio Business Dagen begint met registratie via de website www.regiobusinessdagen.nl. Is dat geregeld? Dan gaat u verder met de verdieping. Stap 2 is het bekijken van de deelnemerslijst: welke exposanten wilt u graag ontmoeten of kennis mee maken? En stap 3 is het bekijken van het inhoudelijke programma: zijn er sessies waar u graag naar toe wilt? Of onderwerpen waar u meer over wilt weten? Plan uw bezoek zorgvuldig om er zo veel mogelijk uit te halen. Wilt u samen met collega’s de Regio Business Dagen bezoeken? Zorg er dan voor dat iedereen zijn/haar eigen ticket meeneemt. Dit scheelt weer wachttijd bij de entree, zodat u nog meer tijd over heeft om zo veel mogelijk te halen uit uw bezoek aan de Regio Business Dagen.

 

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.