bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

ELE Rally 2020 op 5-6 juni afgelast door coronacrisis

maandag 6 april 2020

Met pijn in het rallyhart heeft de stichting ELE Rally moeten besluiten dat de 56e editie vanwege het coronavirus niet doorgaat dit jaar.

In overleg met de KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF), Sectie Rally’s, is er besloten dit 2-daagse autosport evenement dit jaar niet te laten doorgaan vanwege het coronavirus. De ELE Rally stond gepland op 5 en 6 juni 2020.

Op vrijwel alle sportieve en organisatorische aspecten zijn momenteel te grote obstakels en onzekerheden om zo’n groot vrijwilligersevenement veilig, aantrekkelijk en financieel haalbaar te kunnen en mogen organiseren in de huidige extreme omstandigheden. Het organisatiecomité betreurt dat er zo weer een mooi regionaal sportevenement in 2020 van de kalender verdwijnt waar vele liefhebbers, deelnemers en vrijwilligers naar uit keken. Ook voor de trouwe sponsors, leveranciers en lokale ondernemers zal dit teleurstellend zijn. Iedereen had het graag anders gewild. De harde realiteit waarin we momenteel leven dwingt ons helaas om dit jaar pas op de plaats te maken. Aan de andere kant draagt dit besluit wel bij aan het ontzien van de hulpverleners, politie en overheden die voorlopig nog tot het uiterste worden belast en voor ons allen klaar staan.

Uitstel overwogen
Uiteraard is uitstel naar een datum later in het jaar overwogen. Helaas blijven de vele onzekerheden nog lang bestaan waardoor een alternatieve datum pas in het najaar zou komen te liggen. Echter, het najaar is met regionale evenementen en andere geplande rally’s reeds overvol. Bovendien komt dan ook de voorbereiding en de kwaliteit van de ELE Rally 2021 in gevaar. Daarom is de moeilijke beslissing genomen om dit jaar over te slaan om zo in 2021 nog sterker terug te komen. Het Organisatiecomité wenst iedereen veel sterkte en gezondheid in deze moeilijke tijd. Graag tot volgend jaar bij de 56e ELE Rally op 4-5 juni 2021!

Stichting ELE Rally

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.