bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Geen SBBE lid, is geen camerabeelden!

maandag 16 oktober 2017

Het cameratoezicht systeem is er alleen voor SBBE leden en bij calamiteiten worden beelden vrijgegeven, maar alleen aan leden!

Helaas hebben deze zomer een aantal incidenten zich voorgedaan bij NIET-SBBE leden in het werkgebied. De incidenten betroffen een aantal ramkraken waarbij waardevolle goederen zijn ontvreemd. Deze niet-leden kunnen geen aanspraak maken op de opgenomen beelden en het traceren van de daders zal daarom moeilijker gaan of zelfs onmogelijk worden. Ook de bewijslast komt hiermee onder druk te staan!

Lees meer hierover via: Geen SBBE lid geen camerabeelden Ekkersrijt

Dus... nog geen SBBE-lid? Word het nog vandaag en meld u aan via http://www.ekkersrijt.nl/stichting-beveiliging-bedrijven/aanmelden_als_sbbe_lid

Via Officier van Justitie, beelden alleen voor politie bestemd.
Als er een schriftelijke vordering komt van justitie ex art 126 wetboek v strafvordering dan voert de SBBE deze uit.
Die schriftelijke vordering moet er wel binnen 28 dagen zijn. Wij mogen nl onze beelden niet langer bewaren conform Wet op de Privacy.

Bij leden SBBE slaan we de camerabeelden meteen op , vordering of niet. We zoeken dan ook daders bij het delict incl kentekenen leveren die automatisch bij de politie aan indien er een calamiteit is/heeft voor gedaan. Tevens informeert SBBE lid over de stand v zaken en verstrekt info om kwaliteit aangifte te vergroten. Dit uitzoeken en analyseren zit in de contributie van de leden.

Voor niet SBBE leden doen we niks.
Bij vordering justitie , binnen de gestelde termijn, geven we een aantal uren aan opgeslagen beelden per camera die men meent nodig te hebben..
Politie kan dan zelf uren aan beeldmateriaal  gaan terugkijken en analyseren.
SBBE stuurt justitie dan rekening voor levering beelden...

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.