bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Wie wordt de eerst genomineerde voor de 'WSD Innovatieaward' op Ekkersrijt?

maandag 15 februari 2016

Paul Bartels, Annemarie Kort en Antje Ritter van Mecademy hebben op 11 februari 2016 de eerste nominatie voor de WSD Innovatieaward ontvangen.

Jan Simons, algemeen directeur van WSD, heeft hen hiervoor een cheque van €1.000,- overhandigd. WSD heeft de WSD Innovatieaward ter ere van haar 60-jarig geïntroduceerd. In het jubileumjaar nomineert zij acht organisaties vanwege hun innovatieve activiteiten op het gebied van werken met mensen met een  afstand tot de arbeidsmarkt. De onafhankelijke nominatiecommissie koos in de eerste nominatieronde  unaniem voor de inzending van Mecademy.

Mecademy biedt een online platform waar mensen met arbeidsbeperkende klachten dagelijks door ervaringsdeskundigen in een online community begeleidt worden. Doel van het platform is om deze mensen weer aan het werk te helpen. In een zeven weken durend programma  leren deelnemers zelf de regie over hun vooruitgang in handen te krijgen. Niet de gezondheidsklachten staan centraal maar de manier waarop zij er mee omgaan. Volgens Paul Bartels van Mecademy valt er voor bedrijven en werknemers winst te behalen door deze groep anders om te laten gaan met de ervaren klachten. Bartels: “Het zelfbeeld en de zelfredzaamheid van de deelnemers  versterkt omdat zij zich richten op de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Verzekeraars en arbodiensten hebben het zeven weken durende programma inmiddels ook omarmd. Het concept komt uit Engeland en is daar al bewezen succesvol. Wie beter dan de doelgroep kan immers de doelgroep op pad helpen?”

Ervaringsdeskundigen Antje Ritter en Annemarie Kort kunnen dit beamen. Kort: “Afgelopen week vertelde een deelnemer dat de fysiotherapeut hem had geadviseerd om te gaan wandelen. Hij kon echter niet eens de afstandbediening van tafel pakken. Als ik hem vervolgens vertel wat wandelen met je kan doen en dat ik zeven dagen per week wandel dan ziet zo’n deelnemer in dat het wel mogelijk is. Ik kon dat eerst ook niet maar inmiddels ben ik zover dat het me lukt.”

Kort, Ritter en Bartels zijn vereerd met de nominatie. Bartels: “Vooral het juryrapport is ontzettend leuk om terug te lezen. Dat geeft een mooi beeld van hoe onze dienst gewaardeerd wordt.” De nominatiecommissie, bestaande uit Pascale Boleij van Zorggroep Elde, René Wittens van Toekomst Schoonmaakbedrijven en Harry Hofman van Strukton, was vooral enthousiast over het feit dat de methode naar mogelijkheden van mensen kijkt en dat ervaringsdeskundigen deelnemers aan het programma helpen.

Wie wordt het eerste bedrijf op Ekkersrijt dat genomineerd wordt voor de WSD Innovatieaward? Inzenden is tot november mogelijk.

Naast Mecademy zullen in 2016 nog zeven organisaties genomineerd worden voor de WSD Innovatieaward. In november zal een van hen uiteindelijk de award winnen. Organisaties die op innovatieve wijze werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en die tevens een grote dosis realisme aan de dag leggen, kunnen in aanmerking komen voor een nominatie. Zowel  arbeidsplaatsen die  binnen de eigen organisatie gerealiseerd zijn als werk voor mensen met een arbeidsbeperking dat gecreëerd wordt in samenwerking met klanten, leveranciers en/of partners kunnen in aanmerking komen voor een nominatie.

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.