bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Gerard en Jan de Rooy winnen ondernemersprijs Ekkersrijt

zondag 25 januari 2015

Op het ondernemersfeest in de carnavalstent op vrijdag jongstleden werden Gerard en Jan de Rooy de winnaars van de Ondernemersprijs Ekkersrijt.

Zeer geslaagde Ondernemer van het jaar 2014 avond!

De winnaars:  Albert en Rianne Boudewijns en G.M. de Rooy en Zn.

Op vrijdag 23 januari was het dan zover; na een lang aanlooptraject van nomineren en jureren was de spannende ontknoping en de daadwerkelijke verkiezing daar.

Vanaf 19.00 uur spoedde zich ondernemend Son en Breugel en Ekkersrijt naar de feesttent op het Kerkplein. De grote tent die dit keer pas vanaf woensdag werd opgebouwd; een waar huzarenstukje!

Bert Jan Leermakers had de tent met veel kachels al aardig opgewarmd; geen overbodige luxe gezien de temperatuur buiten.

Ekkersrijt groep

Binnen was alles op en top voor elkaar en de soul- & discoband Caboose vulde de muzikale achtergrond al mooi in. In nog geen halfuur waren nagenoeg alle ruim 300 plaatsen bezet.

Opperspreekstalmeester en gastheer Rob Peeters, Lions-lid en in het dagelijks leven Dierenarts van praktijk ’t Harde Ven, startte exact op tijd om zo ook later alle ruimte te kunnen bieden voor het nodige vermaak, een dansje, hapje en vooral ook een praatje.

Daarna sprak Hans van den Bergh, President van de Lions Club Son en Breugel e.o. alle aanwezigen toe: “veel dank voor uw gulle sponsorbijdragen en ook de deelname aan de avond!”.

Dat alles tezamen maakte het mogelijk om weer een mooi bedrag uit te kunnen keren aan goede doelen; ditmaal ging er 3 maal 5000 Euro naar 3 lokale basisscholen, bestemd voor de aanschaf van nieuwe speeltoestellen.

Vertegenwoordigers van De Bloktempel, De Stokland en De Ruimte namen de cheques ter waarde van 5000 Euro elk met graagte in ontvangst.
Gerard en Albert

En toen werd het tijd voor de presentatie van de promo-filmpjes van de 6 genomineerden en de veelbelovende starter, gemaakt door Rob Teune, Beeldprodukties.

De categorie Ondernemer van het jaar in Son en Breugel trapte het spits af; de filmpjes gaven allen een fraaie kijk achter de schermen van de voor de aanwezigen min of meer bekende bedrijven. Een warm applaus viel allen ten deel.

Ook de 3 fimpjes van de Ekkersrijt-bedrijven deden bij menigeen de ogen openen; zoveel bedrijvigheid en vakmanschap op ons zo grootse Bedrijventerrein!

Daarna was het de beurt aan iedereen om het kruisje op de stemkaarten te gaan zetten; her en der werd tussen de maaltijd door nog een snel stemadvies gegeven.

De Jury trok zich daarna terug met Heleen Vaarten van Weebers Vaarten Notaris om de stemmen in elke categorie nauwkeurig te tellen.

Gedurende de hele avond was ook onze eigen Karikaturist Sandor Paulus van de partij; hij wist een groot aantal aanwezigen (gemiddeld 10 per uur!!) kenmerkend op tekening vast te leggen; zijn creativiteit werd met veel enthousiasme ontvangen en gewaardeerd.

Startersprijs:

Dit jaar was er ook weer een plaatsje voor een startersprijs, voor een ondernemer die minder dan drie jaar actief is; in het verleden viel de eer al eens te beurt aan Maarten Versantvoort Elektrotechniek; ditmaal was het podium voor Mart Habraken van HabbEvents, Artiesten & Evenementen; staan op het podium is hem niet vreemd. Hij gaf aan zeer vereerd te zijn met deze prijs en dankte daarbij in het bijzonder de Fa. Foolen Audio & Light waarmee hij veel samenwerkt en evenementen verzorgt.

Tussentijds werd door gastheer Rob Peeters nog even melding gemaakt van het volgende Lionsevenement: de Lucky Duck Race 2015 op Koningsdag maandag 27 april; onder elk van de 36 dinertafels zat een klein, genummerd badeendje verstopt.

Twee gelukkigen kregen, na trekking door Notaris Heleen Vaarten, een heuse XL badeend mee ter waarde van 100 Euro; deze 2 zullen ongetwijfeld fraai gepimpt mee gaan doen aan de zgn. XL-Sponsorrace. Voor verdere info zie www.luckyduckrace.nl /

Omstreeks 24.00 uur stopte de muziek, maar ondanks dat bleef het nog lang gezellig in de tent; een kleine 100 deelnemers zochten later hun heil in de zaal van de Zwaan die mede door HabbEvents was omgebouwd tot een fraaie disco: een en al beleving!

2020 Bedrijvenpark Ekkersrijt.