bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Janssen de Jong Groep werkt mee aan Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (Wkb)

vrijdag 25 november 2016

Een groot project van Hercuton, onderdeel van Janssen de Jong Groep, fungeert momenteel als pilot voor de aankomende Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen.

Op donderdag 24 november 2016 vond er op de bouwlocatie in aanwezigheid van minister Stef Blok een hoogste punt viering en bijeenkomst plaats.

Het betreft de bouw van een distributiecentrum van maar liefst 32.000 m2 op bedrijventerrein Dordtse Kil III in Dordrecht. Hercuton realiseert dit project als pilot in Gevolgklasse 2. Het project is inmiddels enkele maanden in uitvoering. Hans Smits, CEO van Janssen de Jong Groep, wethouder Jasper Mos van Gemeente Dordrecht en minister Blok vertelden de vele aanwezige gasten meer over de totstandkoming van het project, de samenwerking en de aankomende Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen.

Wkb helpt klanttevredenheid verbeteren
In zijn speech benadrukt Hans Smits het belang van samenwerking, klanttevredenheid en kwaliteitsborging. Hij geeft aan dat het project in vele opzichten bijzonder is. Het wordt op risico gebouwd en fungeert als pilot voor het wetsvoorstel Kwaliteitsborging voor het bouwen. Het belangrijkste doel van deze pilot is het verwerven van inzicht. Hans Smits: “Het succes van dit pilotproject is mede te danken aan de samenwerking met de gemeente Dordrecht, ROM-D, medewerkers en anderen betrokkenen. De resultaten geven ons het vertrouwen dat we op de goede weg zijn en sterkt ons in de overtuiging dat de Wkb de bouwsector kan helpen de klanttevredenheid verder te verbeteren. We zijn er trots op dat klanten Hercuton al met een 8,1 waarderen.”
 
Waardering
Wethouder Jasper Mos haakt hierop in door de goede samenwerking tussen de ondernemers op Bedrijventerrein Dordtse Kil III te benoemen. Hij spreekt lovende woorden over de hoge klantwaardering die Hercuton van haar opdrachtgevers krijgt. “Wij hebben inmiddels vaker met Hercuton samengewerkt en om van dit pilotproject een succes te maken, moet je een professional zijn. Het is het grootste bouwwerk dat tot nu toe in de gemeente Dordrecht gerealiseerd wordt. We hebben snel een vergunning verleend. Dit is mede te danken aan de werkwijze van Hercuton.”

Pro-actief handelen
Minister Blok vertelt meer over de Wkb en spreekt zijn waardering uit over de vooruitstrevendheid van Hercuton. Vooruitlopend op de aankomende wet hebben zij dit project als pilot opgepakt. Het is het éérste gebouw in Nederland wat in Gevolgklasse 2 gerealiseerd wordt. “Het feit dat zij zelf verantwoordelijkheid nemen om kwaliteitsborging naar een hoger niveau te tillen, geeft aan hoe pro-actief zij te werk gaan.”

Hoogste punt viering
Hans Smits nodigt minister Blok vervolgens uit voor de officiële handeling. Bij binnenkomst ontvingen alle bezoekers een zwart blok waarmee zij gezamenlijk het Hercuton logo opbouwden. Hans Smits en minister Blok plaatsten beiden als symbool voor de samenwerking een handtekening op een groot rood blok. Dit rode blok maakte het logo van Hercuton compleet. Hans Smits, minister Blok en wethouder Jasper Mos toosten met alle aanwezigen op het succes van dit project!

Betrokkenen
De ontwikkeling is in samenwerking met Glint Real Estate, Over Engh Vastgoed BV, de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Drechtsteden  (ROM-D) en Deal Drechtsteden tot stand gekomen. Cushman & Wakefield is namens de belegger bij het project betrokken en is met verschillende potentiële huurders in gesprek.

Meer informatie
www.hercuton.nl
www.jajo.com

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.