bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Janssen de Jong Groep start failliete Van Dijk Groep gedeeltelijk door.

maandag 5 oktober 2015

Janssen de Jong Groep heeft overeenstemming met de curator bereikt over het overnemen van enkele onderdelen van de failliete Van Dijk Groep uit Hardenberg. 

De overgenomen innovatie- en fabricagefaciliteiten zullen worden ondergebracht in
een nieuwe vennootschap, Van Dijk Bouw & Innovation B.V. en de onderhoudsactiviteiten in  – ook een nieuwe vennootschap - Bouwlijn/OnderhoudPlus B.V. Tenslotte zullen nagenoeg alle nieuwbouw projecten door Van Dijk Bouw & Innovation B.V.  worden afgebouwd en worden de onderhoudsactiviteiten gecontinueerd.
Voor circa 35 medewerkers blijft de werkgelegenheid behouden en er kan gereflecteerd worden op vacatures die er bij Janssen de Jong Groep in het buitenland (Aruba, Curaçao en Sint Maarten) zijn.
 
Hans Smits, CEO Janssen de Jong Groep: “het nieuwe Van Dijk Bouw & Innovation B.V. voegt innovatieve prefab fabricage capaciteit toe en de Groep krijgt de beschikking over een breed scala duurzame woningconcepten. Door het bundelen van de onderhoudsactiviteiten van het voormalige Bouwlijn met die van Onderhoudplus van Janssen de Jong Bouw Hengelo ontstaat een onderhoudsbedrijf dat Oost- en Noord Nederland dekt met vestigingen in Hardenberg, Borger, Hengelo en Deventer waardoor onze opdrachtgevers nog sneller en beter bediend kunnen worden.”
 
Janssen de Jong Groep heeft met Woningborg NV, verzekeringsbedrijf te Gouda, overeenstemming bereikt over de afbouw van 47 woningen, 19 appartementen en enkele commerciële ruimtes, waarvan de bouw na het faillissement stil ligt. De kopers zijn in het bezit van een waarborgcertificaat van Woningborg, op basis waarvan Woningborg de extra afbouwkosten voor haar rekening gaat nemen. De kopers betalen dus niet meer dan de overeengekomen koop-/aanneemsom dankzij Woningborg NV.
 
Janssen de Jong Groep, de groep van bouwspecialisten
Janssen de Jong Groep creëert vernieuwende oplossingen voor een groeiende vraag naar flexibele, betaalbare en duurzame woningen, bedrijfshuisvesting en maatschappelijk vastgoed. De groep ontwikkelt, bouwt, renoveert, restaureert en doet onderhoud voor bedrijven, particulieren en overheden in binnen- en buitenland. Onze aanpak garandeert hoogwaardige producten en diensten die we in korte tijd en zonder zorgen voor de opdrachtgever leveren. Janssen de Jong Groep behoort tot de landelijke top van bouwbedrijven.
 
Janssen de Jong Groep verwacht over 2015 een omzet van € 300 miljoen te realiseren met een netto resultaat van € 6 miljoen. Op dit moment heeft Janssen de Jong Groep circa 1.000 medewerkers in dienst.

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.