bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Brabant laat toch geen kansen op groei liggen? Financieringspoort Brabant biedt ondernemers ondersteuning tot 30 juni 2016.

donderdag 31 maart 2016

Gaat het goed met uw bedrijf maar loopt u tegen financieringsgrenzen aan? Heeft u eerder geprobeerd om nieuwe financiering aan te trekken maar is het niet gelukt om de bank of financiers te overtuigen?

U kunt tot 30 juni ondersteuning krijgen bij het opstellen van een financieringsplan. Een goed gesprek of een doortimmerd financieringsplan kan net dat zetje geven om uw onderneming verder te helpen. De helft van alle mkb’ers heeft moeite met het aantrekken van financiering en geeft aan niet te weten welke alternatieve financiers voor hen interessant zijn. Daarom ondersteunt provincie Noord-Brabant! U kunt uw financieringsvraag bespreken met een deskundige van de Kamer van Koophandel en samen bespreekt u hoe u uw eigen situatie kunt verbeteren. Als het nodig en zinvol is kunt u ook nog een financiële specialist inhuren, de kosten hiervan worden voor de helft vergoed tot een maximum van €2500,-.

Van de 21 ondernemers die als eerst een voucher ontvingen hebben 11 bedrijven (52%) direct financiering gevonden, in totaal is er €8.750.000,- door deze bedrijven geïnvesteerd en zijn er 149 banen gecreëerd.

Recornect, gespecialiseerd in de ontwikkeling van technologische toepassingen in de psychiatrie, verkreeg via Financieringspoort Brabant een voucher. Directeur Erik Kuijpers: “We hadden een softwareplatform ontwikkeld dat uitstekend voldeed, maar onvoldoende kostendekkend was. Dan sta je als mkb-onderneming voor de keuze: stilstaan of doorontwikkelen met vervolgfinanciering.” Recornect schakelde met de voucher een adviseur met veel bedrijfservaring in. “Hij heeft ons bewust gemaakt van onze blinde vlekken en ons geholpen om meer afstand te nemen. Vervolgens hebben we samen diverse financieringsscenario’s uitgewerkt.” Al snel werd een nieuwe investeerder gevonden. In de onderhandelingen speelde de adviseur een belangrijke rol. “Als start-up kom je met enthousiasme en inhoudelijke kennis best ver, maar voor echte stappen zijn andere vaardigheden nodig. Zonder de voucher waren we waarschijnlijk blijven hangen in halve keuzes. En waren we lang niet zo ver gekomen als nu.”

Wilt u in gesprek over groeifinanciering, gebruik dan de regeling van Financieringspoort Brabant. Wacht niet te lang, de regeling staat nog open tot 30 juni. Mail financieringspoort@kvk.nl.

Contact

Kijk voor meer informatie en deelname op www.kvk.nl/financieringspoortbrabant

Voor overige vragen over financiering: KvK Financieringsdesk: tel. 0800-1014

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.