bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Uitslag 1e ronde 'Kunst op de Rotondes'

dinsdag 28 november 2017

In oktober en november heeft u uw stem uit kunnen brengen op de vijf geselecteerde ontwerpen voor het project ‘Kunst op de Rotondes’ van het Stakenburgfonds.

Naar aanleiding van de uitslag van de stemming heeft de jury besloten de volgende ontwerpen daadwerkelijk te gaan realiseren:

Schermafbeelding 2017-11-28 om 09.15.34

Schemerlamp
Annelies Schoth en Anne Huddleston Slater
Wordt in 2018 gerealiseerd op de rotonde in ’t Zandt (Boslaan)
De jury vindt het een originele invalshoek om het thema bevrijding te linken aan ‘thuiskomen’. Het ontwerp is gemaakt voor de rotonde aan de Boslaan en houdt rekening met het bestaande groen. Dat betekent dat het grootste deel van de huidige beplanting behouden kan blijven met de realisatie van dit ontwerp.

Schermafbeelding 2017-11-28 om 09.15.41

Descending Liberation
Senna van Lieshout
Wordt in 2018 gerealiseerd (in Breugel of bij de ovatonde)
Dit ontwerp was overduidelijk favoriet bij zowel de inwoners van Son en Breugel als de stemmers van daarbuiten. Het is een herkenbaar beeld dat een heel belangrijk punt in onze historie markeert. Er wordt nog uit-gezocht op welke manier het ontwerp het best voldoende stevig gemaakt kan worden. Voorzien is het ontwerp te realiseren op de rotonde aan de Kometenlaan (Breugel). Afhankelijk van de uitwerking van de stevigheid kan echter worden overwogen het ontwerp elders in het dorp te plaatsen, bijvoorbeeld bij de ovatonde.

De jury heeft uiteraard ook grote bewondering voor de andere inzenders: Theo Coenen, Jeanne Melief en Stefanie Nooijen. We bedanken hen hartelijk voor hun inzet en toewijding!

Aan iedereen die gestemd heeft: hartelijk dank voor het geven van uw mening!

Blijf op de hoogte van het vervolg via de lokale media en op www.stakenburgfonds.nl

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.