bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Legerplaats Oirschot genomineerd voor WSD Innovatieaward

donderdag 3 maart 2016

WSD heeft op 3 maart 2016 een nominatie voor de WSD Innovatieaward overhandigd aan Generaal Van Keulen en Luitenant-kolonel Douwes van legerplaats Oirschot. Wanneer is Ekkersrijt aan de beurt?

Nomineren kan nog tot november van dit jaar en de nominatie gaat gepaard met een stimuleringsprijs van €1.000,00. Interessant?!

De heren namen de nominatie namens de Landmachteenheden in ontvangst van algemeen directeur Jan Simons in het bijzijn van wethouder Caspar van Hoek van gemeente Oirschot en Mariska van den Berg, manager Marketing & Verkoop van WSD. WSD heeft de WSD Innovatieaward ter ere van haar 60-jarig jubileum geïntroduceerd. In het jubileumjaar nomineert zij acht organisaties vanwege hun innovatieve activiteiten op het gebied van werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De onafhankelijke nominatiecommissie koos in de tweede nominatieronde  unaniem voor de inzending van Koninklijke Landmacht, Legerplaats Oirschot.

De legerplaats Oirschot heeft in 2015, na een periode van forse bezuinigingen en het terugbrengen van het aantal functies, 14 mensen vanuit de Participatiewet in nauwe samenwerking met de WSD, op de legerplaats aan het werk geholpen. Men heeft dit gedaan door jobcarving en jobcreation toe te passen: er zijn taken van bestaande functies afgehaald en daar zijn nieuwe functies van gecreëerd. Medewerkers bij wie de taken weggehaald zijn, kunnen zich nu concentreren op de kern van hun functie.

Van Keulen en Douwes zijn tevreden met de nominatie. Douwes: “Innoveren is initiatief  nemen, verrassend zijn en doorgaan waar andere stoppen of gestopt zouden zijn. Innoveren is ook bestaande situaties openbreken en zicht houden op je (eind)doel. Innoveren is net als in de militaire aanval: voorop durven lopen en dat hebben we gedaan.”

Generaal Van Keulen: “Militairen wordt in hun initiële opleiding al vroeg geleerd dat ze in complexe situaties, bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van missies, op elkaar moeten letten. Onder alle omstandigheden geldt dat je je buddy niet alleen laat, zeker niet als hij of zij iets mankeert.”
De nominatiecommissie, bestaande uit Pascale Boleij van Zorggroep Elde, René Wittens van Toekomst Schoonmaakbedrijven en Harry Hofman van Strukton, was vooral enthousiast over het feit dat Legerplaats Oirschot het buddysysteem doorvertaalt heeft en mensen met een arbeidsbeperking  werk en een toekomstperspectief biedt.

De nominatie gaat gepaard met een stimuleringsprijs van €1.000,00. Generaal Van Keulen heeft besloten deze prijs te doneren aan de Stichting Hulphond. Voormalig Commandant der Strijdkrachten generaal Van Uhm is ambassadeur van deze stichting en zorgt dat militairen met post traumatisch stress syndroom hulp kunnen krijgen van een hulphond.

Naast Legerplaats Oirschot is eerder dit jaar ook Mecademy genomineerd voor de WSD Innovatieaward. Daarnaast zullen in 2016 nog zes organisaties voor de award genomineerd worden. In november zal een van hen uiteindelijk de award winnen. Organisaties die op innovatieve wijze werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en die tevens een grote dosis realisme aan de dag leggen, kunnen in aanmerking komen voor een nominatie. Zowel  arbeidsplaatsen die  binnen de eigen organisatie gerealiseerd zijn als werk voor mensen met een arbeidsbeperking dat gecreëerd wordt in samenwerking met klanten, leveranciers en/of partners kunnen in aanmerking komen voor een nominatie. Inzenden is tot november mogelijk.

WSD 60 jr

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.