bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Maak kennis met de genomineerden 'Ondernemer van het Jaar 2014'

vrijdag 19 december 2014

Son en Breugel heeft genomineerd en de kanshebbers op de titel Ondernemer van het Jaar 2014 zijn bekend.

Het thema van dit jaar luidt: ‘Jong geleerd, oud gedaan’. Daarmee wil de jury die ondernemers waarderen die een (familie)bedrijf hebben uitgebouwd of het vak hebben geleerd van hun (groot)ouders. Lokaal actieve ondernemers die door hun passie en specifieke vakmanschap hun bedrijf succesvol runnen en zich daarmee positief onderscheiden in de markt. Ook bedrijven die jong talent een kans bieden in de vorm van stageplaatsen en daardoor de ondernemers van morgen opleiden, behoren daartoe. Tevens wordt een aanmoedigingsprijs voor startende ondernemers uitgereikt. Tijdens de avond op 23 januari 2015 kiezen de aanwezige ondernemers wie de prijzen uit handen van burgemeester Hans Gaillart in ontvangst gaan nemen. We stellen u de genomineerden in willekeurige volgorde kort aan u voor.

Categorie Ondernemer van het Jaar op Ekkersrijt
Alligator Plastics, Wietse Wissema
Alligator Plastics heeft zo'n 60 jaar ervaring in kunststof spuitgieten. Een stevig fundament voor een jong en dynamisch bedrijf. Die dynamiek blijkt wel uit de structurele groei in de afgelopen jaren en constante vernieuwing als het gaat om product- en procesontwikkeling. Begonnen als medewerker is directeur Wietse Wissema inmiddels eigenaar van Alligator Plastics. Onder zijn leiding is het bedrijf flink uitgebreid en vaart het een succesvolle koers.

Donjon Woonburcht, Job en Luc Prijt
De Donjon Woonburcht op meubelboulevard Ekkersrijt geldt al generaties lang als de interieurspecialist van de regio. Een echt familiebedrijf dat nu bijna een eeuw bestaat. Job en Luc Prijt vertegenwoordigen de vijfde generatie Prijt en voeren gezamenlijk de directie. De indrukwekkende showroom toont een keur aan (internationale) topmerken, waarbij klanten kunnen rekenen op persoonlijk interieuradvies en hoogstaande kwaliteit designmeubelen en interieuraccessoires.

De Rooy Logistics, Jan en Gerard de Rooy
De Rooy Logistics is van oorsprong een Brabants familiebedrijf, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1923 als het volledig zelfstandige transportbedrijf wordt opgericht. Vandaag de dag leiden vader Jan en zoon Gerard de internationaal opererende onderneming. Met een vloot van 450 eigen trucks bestrijkt deze logistiek specialist een groot Europees netwerk. De Rooy is marktleider in truck- en tractortransport en biedt klanten innovatieve transportoplossingen. Sinds 1997 richt De Rooy Logistics zich specifiek op logistieke dienstverlening binnen de sectoren automotive en industrie.

Ondernemer van het Jaar in Son en Breugel
Restaurant ’t Kleijn Geluck, Astrid en Richard Jacobs, Ruud Lodewijks
‘t Kleijn Geluck wordt ook wel de huiskamer van Son en Breugel genoemd. Mieke en Lou Paardekooper begonnen het restaurant in 1993 om het in 2003 aan dochter Astrid en haar man Richard Jacobs over te doen. In 2004 stapt oud-medewerker Ruud Lodewijks als compagnon in de zaak. ‘t Kleijn Geluck is een eigentijds restaurant, waar gastvrijheid, gezelligheid en warmte centraal staan, naast uiteraard een uitstekende kaart. Gasten uit de hele regio weten ‘t Kleijn Geluck dan ook te vinden voor een heerlijke lunch of diner.

Boudewijns Schoenmakerij & Luxe Lederwaren, Albert en Rianne Boudewijns
In 1909 begon Toon Boudewijns een schoenmakerij op zijn geboortegrond aan 't Eind in Son en Breugel. Inmiddels is Boudewijns Schoenmakerij & Luxe Lederwaren alweer meer dan 50 jaar gevestigd in de Nieuwstraat. De schoenmakerij werd in 1987 overgenomen door Albert en Rianne Boudewijns. Albert kreeg de liefde voor het vak mee van zijn vader Lambert: Jong geleerd is oud gedaan! Albert houdt zich bezig met reparaties, schoenaanpassingen en orthopedische correcties. Rianne runt de afdeling Luxe Lederwaren.

Scharrelslagerij Royackers, Theo en Chantal Royackers
Opgericht door opa Royackers behoort Scharrelslagerij Royackers tot de oudste bedrijven van Son en Breugel. Wie een eerlijk en heerlijk stuk vlees wil, is hier aan het juiste adres. Het vlees is afkomstig van slachterij Bonvivant in Lichtenvoorde, die als enige grossier in Nederland gecertificeerd is om scharrelvlees en biologisch vlees te verkopen. Overigens heeft Royackers ook een naam hoog te houden als het gaat om catering en de verzorging van barbecues.

Bestel nu kaarten en geniet van een fantastische avond!
Wilt u meebepalen wie de Leeuw van een Prijs winnen en wilt u een geweldige avond meemaken op vrijdag 23 januari 2015? Bestel dan nu uw kaarten via www.ondernemervhjaar.nl. Kaarten kosten 80,-. U kunt ook een tafel reserveren voor 8 of 10 personen voor resp. € 625,- of € 750,-. Voor dit bedrag genieten u en uw gezelschap van een excellent diner inclusief alle drankjes die gedurende de avond worden geschonken, er is swingende muziek van de populaire soul en discoband Caboose, de verkiezing en de uitreiking van de prijzen uiteraard en alle gelegenheid om na het officiële deel te netwerken, te ontmoeten, na te praten en te feesten. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 1.00 uur.

2020 Bedrijvenpark Ekkersrijt.