bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

MVO platform AANtWERK breidt uit.

donderdag 4 juni 2015

IBN, Weener XL en WSD gaan samen verder met AANtWERK.

Logo's Aantwerk

Het MVO platform waar werkgevers elkaar inspireren op het gebied van de ‘P’ van People als onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Met AANtWERK willen de drie bedrijven onder het motto ‘we zijn samen verantwoordelijk voor de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ laten zien dat sociaal en succesvol zakendoen heel goed samen gaan.

AANtWERK bestaat al in het werkgebied van WSD in Boxtel. Met succes. Het platform heeft 15 founders en 90 partners. In 2015 breidt AANtWERK uit naar de regio’s van IBN en Weener XL. Samen vormt dat de arbeidsregio Noordoost-Brabant.

Verdieping in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Tijdens de evenementen en workshops inspireert AANtWERK werkgevers op het gebied van de ‘P’ van People in MVO. Bijvoorbeeld door succesverhalen te delen, elkaar te helpen met lastige maatschappelijke vraagstukken of inspiratie op te doen van interessante sprekers. Vanuit Boxtel horen we dat AANtWERK ondernemers verdiept in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en de praktische tips ze helpen om dat beleidsmatig toe te passen in hun eigen organisatie. Een van onze founders is de Veghelse culinair dienstverlener Hutten en licht toe:

Maatschappelijke relevantie, van betekenis willen zijn en iets toevoegen aan medewerkers, klanten en de maatschappij. Dát zijn de ondernemingen van de toekomst. Kansrijke ondernemingen. Door te focussen op competenties van mensen – jong, oud, valide en minder valide – zie je waar mensen goed in zijn. Durf te kijken!”

Feestelijke lancering
Tijdens het midzomerevenement op maandag 15 juni bij Landgoed Huize Bergen in Vught lanceren de directeuren van Weener XL, IBN en WSD AANtWERK 2.0. Bovendien vertellen ze over het belang van AANtWERK én een goede samenwerking met elkaar. Op allerlei vlakken. De ambitie van Noordoost-Brabant bijvoorbeeld om in 2020 AgriFood Capital te worden. Met een excellente arbeidsmarkt als speerpunt is het bij uitstek een voorbeeld waar AANtWERK naadloos op aansluit.

Bent u werkgever in het werkgebied van Weener XL, IBN of WSD en geïnteresseerd in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Neem dan een kijkje op de nieuwe website die op 15 juni live gaat. www.aantwerk.nu

2020 Bedrijvenpark Ekkersrijt.