bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Nieuwe Managing Director voor Claranet Benelux

donderdag 27 augustus 2015

Wiebe Nauta is per 1 september aangesteld als Managing Director van Claranet Benelux.

In deze nieuwe functie gaat Nauta leiding geven aan alle Sales-, Finance-, HR- en Operationsactiviteiten van de IT-dienstverlener in de Benelux.

De afgelopen jaren heeft Nauta als Operations Director van Claranet UK al ruime ervaring opgebouwd binnen de Claranet-organisatie. In zijn nieuwe rol als leider van Claranet Benelux gaat Nauta werken aan de verdere groei op de Benelux-markt. Claranet heeft de ambitie de grootste onafhankelijke Managed Service Provider van Europa te worden.

De nieuwe Managing Director van Claranet Benelux beschikt over meer dan 25 jaar ervaring in de telecommunicatie en IT-diensten. Voordat Nauta de overstap naar Claranet UK maakte, was hij werkzaam als Service Operations Director bij BT Business in Londen. Daarvoor werkte hij bij onder meer bij Colt en KPN.

De kennis en ervaring die Nauta bij Claranet UK opdeed is van grote waarde voor Claranet Benelux, dat dit jaar het twintigjarig bestaan viert. Nauta: “Ik heb de kans gehad om bij te dragen aan de groei van Claranet in het Verenigd Koninkrijk waarbij we de klanten op een persoonlijke manier helpen met complexe netwerk en IT-oplossingen. In mijn nieuwe functie bij Claranet Benelux zal ik samen met het team het huidige succes van Claranet Benelux verder uitbouwen en een leidende rol spelen in de verdere evolutie van Claranet.”

Charles Nasser, oprichter en CEO van Claranet is er van overtuigd dat Wiebe Nauta de meest geschikte kandidaat is om Claranet Benelux te leiden. “Ik heb Wiebe de afgelopen jaren leren kennen en waarderen als een dynamische, toegewijde manager. Naast het algemeen management van het bedrijf wordt het zijn taak om samen met mij verdere groei te realiseren binnen de Benelux-markt. Claranet wil immers de grootste onafhankelijke Managed Service Provider van Europa worden met breed productenportfolio voor volledige IT-ontzorging van onze klanten.”

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.