bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

OFFICENTER; regionaal business center komt naar Ekkersrijt!

donderdag 17 mei 2018

Ekkersrijt krijgt binnenkort een groot bedrijvenverzamelgebouw en er zijn nog units beschikbaar. 

OFFICENTER Groep heeft de focus op regionale business centra en Ekkersrijt wordt in dit rijtje opgenomen.

OFFICENTER EINDHOVEN - Ekkersrijt
OFFICENTER heeft duidelijk ambities om in zijn huidige ‘regio’ te groeien tot een 20-tal vestigingen, waarvoor het sinds 2016 actief op zoek is  naar voor ons geschikte panden in diverse steden.

EINDHOVEN - Ekkersrijt is binnen onze ‘doelregio’ duidelijk de grootste stad waar nog geen OFFICENTER aanwezig is, en vormt voor velen ook het economisch centrum van Zuid-Nederland. In die zin vormt het  voor Vlaamse ondernemers een ideale locatie voor het intreden op de Nederlandse markt en voor de Maastrichtse ondernemer een zeer interessante hub.

We  hebben voor OFFICENTER EINDHOVEN een ideaal gebouw gevonden gelegen in het Noorden van Eindhoven, aan de A50.

Nu gaan wij dus op zoek naar een 15-tal ondernemers welke samen met ons dit project in EINDHOVEN - Ekkersrijt willen realiseren, en welke
- Ofwel Officenter Eindhoven - Ekkersrijt als uitvalsbasis voor hun activiteiten in Nederland kunnen  gebruiken

- Ofwel een groot netwerk hebben in de regio Eindhoven

Eénmaal deze ondernemers gevonden zijn, zullen we het gebouw aankopen, renoveren en openen als OFFICENTER EINDHOVEN - Ekkersrijt. 

Mochten er geïnteresseerde ondernemers zijn uit de regio Eindhoven die dit project samen met ons willen realiseren, dan kunnen zij altijd contact opnemen met : Koen Batsleer, GSM  0032/495 53 44 22

Over OFFICENTER
OFFICENTER heeft zich de voorbije jaren geprofileerd als een groep die er in slaagt succesvol regionale verankerde business-en coworking centra uit te bouwen.

Tot op heden werden 7 vestigingen in België gerealiseerd namelijk Hasselt, Turnhout, Antwerpen,  Leuven, Geel en 1 in Nederland namelijk Maastricht. Elk van deze vestigingen werd opgericht samen met een 15-tal lokale ondernemers en zij huisvesten in totaal meer dan 600 verschillende ondernemingen met meer dan 1.200 medewerkers.

Gezien het succes van deze initiatieven heeft de OFFICENTER in 2017 zijn business model verder verfijnt, en wil het verder groeien naar 20 vestigingen – waarbij ze in 2018 een achtste vestiging in EINDHOVEN willen openen.

De OFFICENTER-groep is ontstaan in 2010 onder impuls van Christa Jouck en Koen Batsleer, welke samen met een 10-tal ‘vrienden’ het Hasseltse business center ‘OFFICENTER HASSELT’ hebben overgenomen en herpositioneerd tot een performant, business center gericht op lokale dienstverlenende ondernemers. Op heden hebben meer dan 120 ondernemingen hun uitvalsbasis voor Hasselt in OFFICENTER gevestigd.

Omdat op diverse vlakken schaalvoordelen te realiseren zijn, heeft het management van OFFICENTER beslist een groeipad te realiseren door het openen van bijkomende vestigingen:

Enerzijds verkrijgen alle klanten van de Officenter hierdoor de bijkomende mogelijkheid om zonder extra kosten gebruik te maken van bijkomende uitvalsbasissen.
Anderzijds kan Officenter op deze wijze schaalvoordelen halen waardoor ze de prijs/kwaliteitverhouding van haar diensten nog verder kan optimaliseren.

Elk nieuw Officenter werd gerealiseerd met een 10 tot 20-tal lokale ondernemers, welke de meerderheid van het kapitaal in elk Officenter volstorten, en waardoor het professionele management werd gecombineerd met een sterke lokale verankering.

Een ‘full service’ kantooromgeving.
OFFICENTER is de voorbije jaren geëvolueerd van een aanbieder van ‘all-in werkplaatsen’ in vaste kantoren, naar een aanbieder van alle vormen van kantoorinfrastructuur voor lokale en nationale voornamelijk dienstverlenende ondernemingen en organisaties

  • De ‘vaste werkplaatsen’  inclusief alle aanverwante diensten (onderhoud, ICT, centraal secretariaat, …) blijven de basis van het aanbod van OFFICENTER
  • De flexibele formules, zoals de coworking/flex formule en de virtuele kantoren vormen een tweede as waarrond OFFICENTER een aanbod heeft dat maximaal inspeelt op de behoeftes van ‘Het Nieuwe Werken’, zowel voor lokale freelancers als voor grote ondernemingen/organisaties die flexibele werkplaatsen ter beschikking willen hebben.
  • Tot slot biedt OFFICENTER in zijn huidige locaties meer dan 100 vergaderzalen en flexkantoren aan voor zijn klanten, waarvan elke klant van OFFICENTER gratis kan gebruikmaken op alle andere OFFICENTER-locaties.

In de loop van 2017 heeft OFFICENTER ook belangrijke stappen genomen in het verder uitdiepen van hun uniek ‘community-business model’

  • Enerzijds heeft men beslist om bij de nieuwe vestigingen de uitbating van de bistro ‘in eigen beheer’ te nemen, zodat we de dienstverlening van de bistro in elk Officenter maximaal kunnen afstemmen aan de wensen van de lokale Officenter-klanten.
  • Daarnaast is het onze doelstelling om aandelen te ‘herplaatsen’ bij bestaande huurders/klanten van Officenter. Op deze wijze denken we een unieke ‘lange termijn visie’ op het vlak van lokaal aandeelhouderschap te kunnen creëren.
  • En omdat Officenter voortdurend, ook buiten de landsgrenzen, kijkt naar de nieuwe tendensen starten ze ook met een nieuwe formule namelijk de Coworking/fix formule dwz een vaste werkplek in een gedeelde ruimte, waar men de eigen pc en spullen kan laten staan in tegenstelling tot de empty desk policy van de Coworking/flex.

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.