bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

ATC stelt zich voor aan Ekkersrijt tijdens OVE lunchbijeenkomst.

vrijdag 24 november 2017

Op donderdag 23 november jl., was de laatste OVE lunchbijeenkomst van dit jaar.

Het was volle bak! Er was plaatst voor 40 ondernemers en deze plaatsen waren ook allemaal bezet. OVE voorzitter Jan van Hapert deed de aftrap voor deze laatste netwerkbijeenkomst van 2017.

Bij deze meeting was ook aftredend wethouder Ekkersrijt Zaken aanwezig; Robert Visser. Namens de OVE leden en alle ondernemers op Ekkersrijt, werd een woord van dank uitgesproken voor zijn betrokkenheid en inzet voor bedrijvenpark Ekkersrijt. Er hebben zich veel mooie ontwikkelingen voorgedaan tijdens zijn ambtsperiode van bijna acht jaar. Een paar hoogte punten zijn; komst en bouw Media Markt Ekkersrijt, door ontwikkeling Meubelboulevard Ekkersrijt, ontwikkeling Masterplan Ekkersrijt en het verLEDDEN van Ekkersrijt wat nu in volle gang is.

Hierna was het woord aan Annemieke Verberne van ATC. In een korte presentatie nam zij ons mee in de wereld van 'autisme' en hoe jong-volwassenen voorbereid worden op werken in de praktijk. ATC heeft in het pand van Tegema een praktijkruimte waar gemiddeld 25 leerlingen werkervaring opdoen. Tevens wordt hen bijgebracht hoe een werkdag verloopt en hoe je sociaal en emotioneel met elkaar omgaat op de werkvloer.

Ook de praktijk is aan het woord gekomen. Oscar, een jonge man met autisme, vertelde ons zijn beleving van werk en hoe je met hem, en zijn collega's, moet samenwerken in de praktijk. Duidelijkheid, regelmaat en afspraken maken waar een ieder zich aanhoudt, maakt dat Oscar goed kan functioneren in de praktijk. Waar een ieder van onder de indruk was, was zijn manier van presenteren. Hij deed het maar voor een zaal van 40 ondernemers; zonder blikken en blozen, met humor en op een manier waar andere nog wat van kunnen leren. Top gedaan Oscar, diep respect van Ekkersrijt!

Na de theorie over ATC, was er een rondleiding door het praktijkcentrum. Hier hebben we kunnen zien hoe jongens en meiden simpel repeterend werk uitvoeren en ook de leukste kado dingen maken van hout als een wijnrek met glazenhouder en kado vogelhuisjes. Dus zoekt u nog een MVO relatiegeschenk of eindejaars attentie voor uw personeel, ga hier eens kijken! Daarnaast deed Annemieke ook een oproep: heeft u simpel repeterend werk dat niet onder hoge werkdruk geproduceerd moet worden, denk aan ATC! Er wordt kwaliteit geleverd en producten worden altijd na controle aan u geleverd.

Ter afsluiting was er een heerlijk lunch, vooral de verse soep was heerlijk, verzorgd door Ekkersplaza. Ekkersplaza kreeg hulp van de ATC leerlingen.

Dit was de laatste lunchbijeenkomst van 2017, maar ook in 2018 zijn er weer volop netwerkmomenten door het jaar heen. Tot volgend jaar?!

IMG_9937-B-WEB

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.