bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Leerzame OVE lunchbijeenkomst bij Data Valley Group.

donderdag 23 februari 2017

Ruim 30 ondernemers hebben een leerzame OVE lunchbijeenkomst bijgewoond.

OVE bestuurder Ronald Dinkelberg heeft de aanwezig ondernemers ontvangen, daar OVE voorzitter Jan van Hapert op vakantie is. Ronald heeft iedereen geattendeerd op de komende lunchbijeenkomsten en vooral de eerst volgende van 30 maart extra benadrukt; Ondernemershuis Brabant.
Tja, geheel 'onpartijdig' kan hij niet zijn hierin :).

Heeft u 30 maart a.s. ook genoteerd? Of beter nog, heeft u zich meteen aangemeld? Dit kan via: http://www.ekkersrijt.nl/activiteit/ove_oproep_luchbijeenkomst_ekkersrijt

Gastlocatie Data Valley Group, bij kruising weg 10.000, was omgebouwd naar een collegezaal. Hier hebben de aanwezige informatie gekregen over een nieuwe manier van financieren: Krediet Unie Brabant. Deze organisatie is een cooperatie van kredietgevers en -nemers en bestaat uit ervaren ondernemers die geld 'overhebben' en deze beschikbaar willen stellen aan andere ondernemers met een kredietbehoefte. Doordat deze cooperatie een gunstige vergoeding geeft voor het uitstaande geld, levert het de ondernemer een gunstig rendement op t.o.v. wat banken vergoeden. Jan Freymeijer heeft ons uitgebreid uitgelegd waar de Krediet Unie Brabant voor staat en kan betekenen in de Brainport regio. Momenteel is Krediet Unie Brabant tamelijk onbekend en daarom verzorgen zij van dit soort presentaties om meer naamsbekendheid te krijgen en meer ondernemers te helpen bij hun kredietbehoefte.

Gerard Kuijs, een van de kredietgevers, heeft zijn motivatie toegelicht voor zijn inbreng in de organisatie. "Toen ik mijn bedrijf vijf jaar geleden verkocht, had ik financiele middelen die bij de Krediet Unie Brabant meer opleveren dan dat ik het bij de bank parkeer. Het rendement is hier veel hoger, 6%! Daarnaast had ik als 'ondernemer in ruste' geen zin om de gehele dag niets te doen en nu kan ik mij tevens als coach voor de kredietnemers inzetten. Ik vind het leuk om mijn ondernemerskennis door te geven, ook uit sociaal oogpunt."

Na deze presentatie was het woord aan Holla Advocaten. Holla Advocaten maakt deel uit van 'De Vrienden Van' de Krediet Unie Brabant en staan de cooperatie bij met raad en daad. Daarnaast helpen zij kredietnemers indien er vragen of issues zijn op juridisch gebied.
Alissa van Tongerloo en Delon Vielvoye, beiden advocaat 'Ondernemersrecht' hebben o.b.v. een quiz, de gasten getriggerd met hun praktijk voorbeelden. Het werd weer eens duidelijk hoe belangrijk Algemene Voorwaarden zijn voor een bedrijf en vooral; wanneer verstrek je deze!

Omdat Holla Advocaten continue ondernemers wil informeren over de (juridische) ontwikkelingen in de markt, organiseren zij regelmatig seminars. Op 20 april a.s. bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen aan: 'Tech & Legal Report 2017', gehouden in het Evoluon in Eindhoven. U kunt zich inschrijven, en voor meer informatie, raadpleegt u: www.vooruitzien.nu.

Na deze leerzame onderwerpen, werd de lunch geserveerd door Ekkersplaza. Wij kunnen weer terugkijken op een leerzaam en gezellig OVE evenement. Bent u er de volgende keer (ook weer) bij?!

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.