bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

OVE lunch bij La Sonnerie had 'breekbaar' moment!

donderdag 17 mei 2018

Bijna 50 ondernemers van Ekkersrijt, waren naar het centrum van Son en Breugel gekomen voor de OVE lunch met bedrijfsbezoek.

Gastlocatie deze keer was Hotel- Restaurant La Sonnerie, gevestigd in het dorp van onze gemeente. De OVE werd hartelijk ontvangen door leden van het team van La Sonnerie; Hans en Arianne vd Loo. Ondernemerskoppel en compagnons Marianne en Addy van de Hurk waren niet aanwezig. Naar verluid, waren zij op vakantie!

In de kapelzaal werden de OVE leden ook van harte welkom geheten door OVE voorzitter Jan van Hapert waarna hij nieuwe OVE leden van harte welkom heette. Ook de nieuwe 'Parkmanager Ekkersrijt' Frank van Gorp nam even het woord om zich voor te stellen aan Ekkersrijt. In Ekkersrijt Nieuws editie 2 van dit jaar, leest u een interview met hem.

Tevens heeft de redactie van Ekkersrijt Nieuws nog even aandacht gevraagd voor de 100e editie die dit najaar zal verschijnen en Amanda Schiltmans (redactie-lid) deed, n.a.v. de e-letter die deze week is verstuurd, een oproep aan de aanwezigen om vooral hun items rond het thema in te sturen naar het redactieteam. Insturen van uw ideeen kan via het secretariaat: secretariaat@ekkersrijt.nl voor 1 augustus a.s. Het redactieteam, dat dan zal bestaan uit Peter de Booij en Amanda Schiltmans, zal zorgvuldig alle ideeen bespreken. Er zijn ook speciale advertentietarieven voor deze editie. Meer informatie via Amanda Schiltmans: amanda@q-studio.nl of zie uw e-letter van deze week.

Gastheer Hans van de Loo nam ons mee in het ontstaan van La Sonnerie en hoe dit prachtige gebouw diverse functies heeft gehad en verschillende doelen heeft gediend. Wist u bijvoorbeeld dat soldaten in de 2e wereld oorlog hier verpleegd werden? Na deze historie-vertelling werden de aanwezig meegenomen voor een rondleiding door La Sonnerie.

Maar voordat dit gebeurde werd, o.b.v. een presentatie door Vera vd Boogaarde van 2DoEvent, ook nog eens duidelijk dat La Sonnerie zich voor meer dan overnachten en eten leent. Teambuildings bijeenkomsten en o.a. vergaderen behoren tot de mogelijkheden en aan het thema 'teambuilding' moesten de OVE leden ook geloven. De uitdaging was om binnen 15 min. met 8 rietjes, schilderstape en 1 ballon een constructie te bouwen die bestand was tegen het 'onbreekbaar vallen van een rauw ei' van 1 meter hoogte!
We kunnen stellen dat OVE leden creatief en effectief zijn. Binnen dit kwartier hebben 8 groepen hun constructie gepresenteerd en werd de 'proef met het ei' uitgevoerd.
Het bouwen was niet de uitdaging bleek, maar het goed laten vallen van het ei wel! Meerdere eieren miste de eigengemaakt constructie en dit was natuurlijk hilarisch. 

Dit was de laatste lunchbijeenkomst die door OVE secretaris Jan Raaijmakers werd georganiseerd. SUPER BEDANKT JAN VOOR AL DIE 14 JAAR GOEDE ZORG M.B.T. HET ORGANISEREN VAN EVENEMENTEN. De OVE leden en het bestuur zullen je gaan missen. 

U ziet hier een foto van de nieuwe OVE secretaris Peter de Booij, die als team-aanvoerder de uitdaging aanging met het ei!

OVE lunch 2Doevents 17-5-18

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.