bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Parkeren op eigen terrein, in de parkeervakken of anders...

donderdag 4 april 2019

Zoals u wellicht weet geldt op Ekkersrijt en Sciencepark het uitgangspunt parkeren op eigen terrein!

Het is u vast niet ontgaan dat er desondanks met regelmaat in de openbare ruimte toch buiten de vakken wordt geparkeerd. Dit levert vervelende situaties op en resulteert er soms in dat bedrijven nauwelijks bereikbaar zijn.

Om het parkeren geordend plaats te laten vinden, heeft de gemeente Son en Breugel de afgelopen jaren in diverse straten parkeerverbod (zones) gemaakt met parkeervakken op de rijbaan. Ook hebben we het parkeerterrein bij de visplas langs de Verlengde Huizingalaan voorzien van asfaltverharding en openbare verlichting zodat u ook daar kunt parkeren!

De parkeervakken op de rijbaan hebben wij in eerste aanleg met verf aangebracht. Omdat dit slijt, zijn de vakken na verloop van tijd nagenoeg onzichtbaar geworden.

Eind vorig jaar hebben we de verf daarom in een aantal straten al vervangen door witte stenen. Het voordeel van deze stenen is dat ze zichtbaar blijven.

In april en mei van dit jaar vervangt de gemeente Son en Breugel in de resterende straten de markering door witte stenen. RO- Infra is de aannemer van dit werk. Deze firma start op 25 april met de werkzaamheden. Ze voeren het werk in 3 tot 4 fasen uit en voordat ze starten plaatsen ze borden om de benodigde verkeersmaatregelen aan te kondigen.

Na afronding van de werkzaamheden zijn alle vakken weer goed zichtbaar.

De gemeente zal vanaf dat moment ook in de straten waar de markering nu grotendeels ontbreekt toezicht en handhaving weer nadrukkelijker opstarten.

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de parkmanager Frank van Gorp, bereikbaar op 06-40129875.

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.