bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Speurhond Figo vindt gestolen buit terug.

woensdag 11 februari 2015

Op maandag 9 februari jl. vond er om 15.10 een winkeldiefstal plaats in een elektronicazaak op het Meubelplein Ekkersrijt.

Twee heren van middelbare leeftijd waren de winkel uitgelopen met spullen uit elektronicazaak zonder deze af te rekenen bij de kassa.Winkelpersoneel zette de achtervolging in op de winkeldieven, maar deze waren deze snel uit het oog verloren. Hierop werden de camerabeelden opgevraagd van de SBBE. Bij het terugkijken, door observanten van ketenpartner TEAM Beveiliging, konden de daders door de observant worden getraceerd door het looppad te volgen echter de daders kwamen niet herkenbaar in beeld.

's Avonds om 21.30 uur werd het Meubelplein gesloten door TEAM Beveiliging en met diensthond Figo werd op en rondom het plein een controle ronde uitgevoerd. Tijdens deze ronde, sloeg Figo fel aan en trok naar een bosschage bij de gevelmuur. Hier trof de hondengeleider verpakkingen aan van Apple iPads. Deze bleken nog in de verpakking te zitten. De winkelier is weer in het bezit gesteld van de gestolen waren en heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Speurhond Figo kreeg een extra bot voor zijn diensten.

2020 Bedrijvenpark Ekkersrijt.