bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Spinning voor het goede doel 'Hart-Save Son en Breugel'

vrijdag 8 september 2017

Zondag 1 oktober organiseert Ladies’ Circle Son en Breugel bij Thermae Son een spinningmarathon waarvan de opbrengst 100% naar het goede doel gaat!

Het goede doel is Stichting Hart-Save Son en Breugel. Meer informatie over deze stichting treft u onderaan in dit bericht.

Voor u als ondernemer is het mogelijk om een VIP-fiets te sponsoren. Voor 100 euro per fiets kunt u zelf of (met) collega's of relaties op een VIP-fiets spinnen! Op de fiets komt een reclame uiting van uw bedrijf. Er wordt 4 uur gespind en wel van 12.00 tot 16.00 uur. Na ieder uur volgt een kleine pauze waarin kan worden gewisseld. De fiets kan ook, een aantal uren, beschikbaar worden gesteld aan particulieren.

Geïnteresseerd? Stuur een mail naar lcsonenbreugel@live.nl of bel naar 06-24225643 voor meer informatie.

MEER INFORMATIE OVER STICHTING HART-SAVE

De Stichting Hart-Save Son en Breugel heeft als doel om de gemeente Son en Breugel 'hart save' te maken. Dit betekent dat men in Son en Breugel mensen met een plotselinge hartstilstand effectiever kan helpen, door het tijdig toepassen van reanimatie, het snel inzetten van de AED apparatuur en door de snelle inschakeling en juiste informatieverstrekking aan het ambulanceteam.

Win minuten, win levens...

In Nederland krijgen jaarlijks ruim 15.000 patiënten te maken met een plotselinge "hartstilstand." Ieder half uur valt er ergens een slachtoffer en het kan overal gebeuren. In bijna 50 % van de gevallen wordt deze stilstand veroorzaakt door een chaotisch hartritme, Ventrikel Fibrilleren (VF) genoemd. Dit hartritme kan hersteld worden door het toedienen van een zogenaamde stroomstoot; defibrillatie. Hoe sneller de defibrillatie toegediend wordt, hoe groter de kans op overleving. Na 5 minuten daalt de overlevingskans steeds met 10 % per minuut. Snelle actie is dus een must. De praktijk wijst helaas uit dat de ambulance er veelal niet binnen de cruciale 15 minuten is.

Gelukkig zijn tegenwoordig steeds meer AED's beschikbaar om in dergelijke situaties levens te redden. In Son en Breugel zal bekend zijn waar de AED apparaten hangen en hoe gehandeld moet worden om mensen met een plotselinge hartstilstand optimaal te helpen. Hierdoor zal in Son en Breugel een aantal mensenlevens per jaar gered kunnen worden.

Voor verdere informatie kijk op: hart-save.nl

MEER INFORMATIE OVER LADIES’ CIRCLE SON EN BREUGEL

Ladies' Circle Son en Breugel is een serviceclub voor vrouwen tot en met 45 jaar die zich inzet voor ondersteuning van lokale, regionale, landelijke en internationale goede doelen. Ladies' Circle Son en Breugel is officieel opgericht op 17 maart 2012. De enthousiaste vrouwen van Ladies' Circle Son en Breugel wonen of werken in Son en Breugel en zijn nauw betrokken met de streek en lokale activiteiten. Ieder servicejaar kenmerkt zich door diverse service activiteiten, openheid en veel gezelligheid. 

Voor verdere informatie kijk op: lc66.ladiescircle.nl

 

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.