bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Thema inrichten rotondes; 'Bevrijding: in het verleden, het heden en de toekomst'

dinsdag 10 oktober 2017

Het project 'Kunst op de rotondes' van het Stakenburgfonds heeft het thema bekend gemaakt; 'bevrijding'; toen, nu en in de toekomst!

Via de OVE brengen wij u op de hoogte van de voortgang van het project 'Kunst op de rotondes'. Dit is een initiatief van het Stakenburgfonds waarbij zij de rotondes aan vier belangrijke invalswegen van Son en Breugel met aansprekende kunst willen verfraaien. Het is een uitgebreid project dat samen met inwoners en ondernemers uit Son en Breugel is opgepakt (zie ook: www.stakenburgfonds.nl)

Het thema voor de inrichting van de rotondes is:

“Bevrijding: in het verleden, het heden en de toekomst”

Sponsoren gezocht
Aangezien zo’n grootst project niet alleen vanuit de middelen van het Stakenburgfonds gefinancierd kan worden, zoeken wij ondernemers die gezamenlijk met andere ondernemers een rotonde financieel willen adopteren. De gemeente draagt zorg voor het onderhoud.

Expositie
Van 12 tot en met 31 oktober 2017 zal in het Gemeentehuis een expositie worden gehouden met een aantal uitgewerkte ideeën voor de aankleding van de rotondes. Daarbij krijgt u een idee van wat de mogelijkheden zijn en hoe de kunstenaars aankijken tegen kunst op de lokale rotondes. U bent van harte uitgenodigd om bij de opening van de expositie aanwezig te zijn op donderdag 12 oktober om 17.30 uur.

Spreek uw voorkeur uit
We vragen inwoners en ondernemers van Son en Breugel hun voorkeur uit te spreken. Ook daarvoor nodigen wij u van harte uit. Via de site www.stakenburgfonds.nl kunt u vanaf 12 oktober stemmen op uw favoriete ontwerpen. De komende weken zal er in de lokale media ook aandacht aan het project besteed worden.

Planning
Het is de bedoeling dat in september 2019, als Son en Breugel dan 75 jaar bevrijd is van de 2e wereldoorlog, het kunstwerk op de laatste en meest prominente rotonde aan de Kanaalstraat zal worden onthuld. Met de metaformose van de 4 rotondes wil het Stakenburgfonds een bijdrage leveren aan de herdenking en viering van de 75e jarige bevrijding en een meerwaarde creëren voor de inwoners en bezoekers van ons dorp.

Interesse
Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met de voorzitter van het Stakenburgfonds Hans Gaillard (0499-491491) of met bestuurslid Joep Panken (06-49391114). Zij zijn graag bereid in een persoonlijk e.e.a. nader toe te lichten.

 

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.