bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Stimuleringssubsidie om verdere kennisvoorsprong in photonica mogelijk te maken

dinsdag 21 juli 2020

Tegema en Effect Photonics ontvangen, uit de handen van wethouder Boersma, een mooie stimuleringssprijs...

Glunderende directeuren Pierre van Lamsweerde en Tim Koene van high tech-bedrijven Tegema en Effect Photonics, die een cheque van € 50.000 in ontvangst nemen uit handen van wethouder Jan Boersma van Economische Zaken. Boersma reikt de stimuleringssubsidie uit namens het Stimuleringsfonds van de 21 gemeenten in de regio, verenigd in de Metropoolgemeente Eindhoven (MRE).

Wat is fotonica/photonica?
De wetenschappelijk-technische discipline fotonica houdt zich bezig met de wisselwerking tussen licht en elektronen en zet - eenvoudig gezegd - licht om in stroom en omgekeerd.
Praktische toepassing van fotonica is er in veel sectoren, zoals in computerbeeldschermen, webcams, lasers om cd- en dvd-schijven te lezen en schrijven, ledverlichting, halfgeleiderlasers, bewakingscamera’s, nachtzichttoestellen, optische systemen om wapens te richten, optische temperatuurmeting, infra-roodkijkers en zonnecellen.

Wethouder Boersma: “Het stimuleringsfonds van de MRE is bedoeld om hoogwaardige bedrijvigheid in onze regio te bevorderen en vast te houden. Door innovatie en kennisvoorsprong te stimuleren, houden we dit type bedrijvigheid in de buurt. Als bedrijven in onze regio de markt steeds een stap vóór zijn, zorgt dat ook in de toekomst voor werkgelegenheid waar wereldwijd om gevraagd wordt en dat deze regio biedt”. 

 

  

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.