bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

Werkzaamheden aan de Slowlane op Ekkersrijt zijn officieel begonnen!

maandag 17 augustus 2020

Maandagmiddag 17 augustus jl. heeft wethouder Jan Boersma de aftrap gedaan.

Bij de Verlengde Huizingalaan, op de hoogte van de visvijver, staat een groot bord met de aankondiging van de werkzaamheden en de uitvoerende partijen.

BAM zal de komende 8 weken de werkzaamheden aan het fietspad gaan uitvoeren. 

LET OP: de fietspaden zijn opgebroken en er zijn omleidingen aangegeven. We hebben al gezien dat 'bezoekers' van Ekkersrijt de hekken proberen te verplaatsen om toch met hun fiets of scootmobiel de fietspaden te betreden, echter deze fietspaden zijn er NIET meer! Daar waar het fietspad was, treft u nu zandhopen aan.

In deze ‘coronatijd’ zijn er heel wat mensen voor het woon-werkverkeer overgestapt van de auto naar de fiets. Met e-bikes en speed pedelecs zijn woon-werkafstanden van 20 tot 25 kilometer een peulenschil geworden. Dat betekent dat de aanleg van snelfietspaden rond Eindhoven (Slowlane) midden in de actualiteit staat. 

De fiets is in het woon-werkverkeer een blijver. Vanaf oktober 2020 kunnen werknemers op weg naar Ekkersrijt en pendelaars uit Son die in Eindhoven werken, gebruik maken van dit hypermoderne fietspad. 

Voor de honderden Son en Breugelse scholieren die in Eindhoven naar de middelbare school gaan, is de Slowlane een uitkomst. Eindhovense shoppers kunnen met de fiets naar Ekkersrijt om te winkelen.

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.