bedrijvenpark ondernemersvereniging (OVE) beveiliging bedrijven (SBBE)
Home / Bedrijvenpark / nieuws

WSD hield 'Open Dag' op 21 mei jl.

maandag 23 mei 2016

Ter gelegenheid van haar 60-jarig bestaan opende WSD, het sociale werkbedrijf van o.a. de gemeente Son en Breugel, zaterdag 21 mei haar deuren voor publiek.

Bezoekers konden uitgebreid kennis maken met WSD. Op verschillende locaties was te zien wat de organisatie  vandaag de dag doet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.
 
Zowel op het terrein van WSD als bij kringloopwinkel Het Goed, Helicon en Holland Recycling was te zien hoe mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk worden geholpen en aan het werk zijn. Bezoekers werden, tot grote vreugde van de jeugdige bezoekers, met een toeristentreintje naar de verschillende locaties gereden. Verder was er een banenmarkt, een werkgeversmarkt, konden bezoekers workshops volgen en toonden medewerkers van WSD hun talenten op het talentenplein. Berco uit Schijndel was aanwezig met een truck waarin te zien was hoe de medewerkers van WSD bij Berco de interieurs van vrachtwagens produceren.
 
Burgemeester Mark Buijs opende de open dag. Vol trots heette hij de eerste aanwezigen welkom: “Ik sta hier namens de 11 burgemeesters van de 11 gemeenten waar WSD voor werkt. En ik ben trots dat WSD haar 60 jarig bestaan kan vieren. Want in die 60 jaar heeft zij inmiddels zo veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk geholpen. Dat is ontzettend belangrijk want kunnen werken is vaak de beste zorg die we mensen kunnen bieden.”
 
Wie alle onderdelen van de open dag wilde bezoeken moest daar een paar uur voor uittrekken. De diversiteit van het bedrijf werd wel duidelijk. WSD is in de loop van de 60 jaar ontwikkeld van sociale werkplaats naar bedrijf dat mensen met een arbeidsbeperking ontwikkelt naar werk. Per persoon bekijkt WSD wat iemand kan, waar hij of zij kan werken en wat er nodig is om iemand te ontwikkelen in zijn werk. De open dag was een prima gelegenheid om daar eens wat meer kennis van te nemen.
 

2021 Bedrijvenpark Ekkersrijt.